Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Osli: szépül a kultúrház

Az osli önkormányzat legnagyobb beruházása mostanában a kultúrház felújítása.
Az osli kultúrház felújítását tavaly ősszel kezdték meg, a munkák a tervek szerint haladnak. A beruházáshoz az önkormányzat saját forrásai mellé a megyei területfejlesztési tanácstól nyert pályázati támogatást. Első ütemben a tetőzetet tették rendbe.

– A teljes tetőszerkezetet lecserélték a szakemberek – tudta meg a Kisalföld Csonka László jegyzőtől. – A második ütemben a nyílászárókat cserélik ki, illetve a padozatot újítják fel, a végén pedig az épületgépészeti munkák következnek. Elvégezték már az épület bővítését, amit egy fal áthelyezésével oldottak meg a keleti oldalon.
A kultúrház átadását idén év végére tervezik, persze ez majd függ az önkormányzat anyagi erejétől is. Ahogy Csonka László fogalmazott, az utolsó ütemre, a gépészeti munkák befejezéséhez szintén szeretnének pályázati segítséget igénybe venni. A teljes beruházás körülbelül huszonötmillió forintba kerül.

A művelődési otthon mellett az önkormányzat odafigyelt a település útjaira is. Még ősszel tartották meg a bejárást, amelyen feltérképezték azokat a területeket, amelyeken a legrosszabb volt a helyzet. Az összes községi úton befoltozták a lyukakat, hogy megelőzzék a tél okozta újabb „sérüléseket". Ez a munka másfél millió forintjába került a falunak. A napokban belvíz okozta problémákat kellett megoldaniuk az osliaknak. Az eső és a hóolvadás leginkább a község északkeleti részén adott feladatokat.

– Kitisztítottuk és megkotortuk a levezetőcsatornákat az Árpád utcában és környékén. Úgy tűnik, ezzel sikerült orvosolni a helyzetet, de ezt a munkát tavasszal mindenképpen folytatjuk – tette hozzá Csonka László.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áprilisban befejeződik a beruházás

Várhatóan április végére fejeződnek be a Felnőttkorú Fogyatékosok otthonának bővítésének munkálatai.… Tovább olvasom