Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Őshonos fákat telepítenek

Kapuvár több parkjában őshonos fákkal váltják fel a gyér és kiöregedő állományt.
Kapuvár több parkjában őshonos fákkal váltják fel a gyér és kiöregedő állományt. A Zrínyi utcai parkerdő teljesen megújul. A képviselő-testület városfejlesztési bizottsága minapi ülésén határozta el a kapuvári parkok öregedő fáinak lecserélését, őshonos fajták telepítését. A legnagyobb mérvű átalakításon a Zrínyi utcai parkerdő esik át. Vertetics István, a városfejlesztési iroda vezetője elmondta, Balsay Endre szakértő tanácsai alapján készült el a parkok felújításának terve.

A Zrínyi utcában a sérült, öreg fákat kivágják és a tájba illő, őshonos fajtákkal pótolják. A park egy részén – közel egy hektáron – pedig gyökérszaggatással, sarjról újítják a területet. A kitermelt faanyag felhasználásával egy helyi vállalkozó asztalokat és székeket készít – térítésmentesen – a park területére.

A tavasz folyamán a város egyéb parkjaiban is telepítések lesznek, így a várkastély mellett, az Országzászló emlékműnél, a Nádasdy parkban és a Torony téren. Az öntésmajori kettős platánsor hézagait juharsuhángokkal pótolják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áldásként kell fogadni a Rába vizét

Megyei közgyűlési és minisztériumi támogatással előadás-sorozatot szervez a Rába Szövetség, hogy bemutassák a Rába mente fejlesztési lehetőségeit és javaslatokat tegyenek a folyógazdálkodási terv készítőinek. A Rába mente fejlesztési lehetőségeiről, az agrár-környezetvédelemről, a vízgazdálkodásról és a térség turisztikai elképzeléseiről szervez előadás-sorozatot a Rába Szövetség. Tovább olvasom