Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 13°C Még több cikk.

Orvosi ügyeletben a sürgősség a fontos

˝Férjem odament a kocsihoz és kérte a doktornőt, jöjjön, nézze meg a kicsit. Válasz: ˝Még van 2 esetem, jöjjenek vissza 1 óra múlva az ügyeletre!˝ A doktornő még csak nem is érdeklődött, miért kérjük a segítségét˝ - írja olvasónk.


Olvasói SMS

Vasárnap délben a láztól és hányástól legyengült, 4 éves gyermekünket bevittük a csornai ügyeletre. Az orvos betegnél volt. Ahogy hazaértünk, láttuk az ügyeletes autót a faluban, alig 10 háznyira tőlünk. Férjem odament a kocsihoz és kérte a doktornőt, jöjjön, nézze meg a kicsit. Válasz: „Még van 2 esetem, jöjjenek vissza 1 óra múlva az ügyeletre!" A doktornő még csak nem is érdeklődött, miért kérjük a segítségét. Ennyit a betegellátásról. Csalódott szülők
– Nekünk, ügyeletes orvosoknak sürgős és sürgős eset között is sorrendet kell felállítanunk. A nagyszámú ambuláns és lakáshívást ellátó ügyeletes orvosaink elsősorban a sürgősséget veszik figyelembe a betegsorrend kialakításánál. Ha a sürgősség nem indokol más eljárást, az érkezési sorrend a meghatározó. Adott esetben két, korábban bejelentett sürgős hívás várta az ügyeletes kollégát. A ˝csalódott szülők˝-től nem volt okos döntés a szaknővéri hátteret, a mentőállomás közelségét, a kórház igénybevehetőségét hátrahagyva az ügyeletes orvos felkutatásába fogni a véleményük szerint rossz állapotú gyermekkel, akit az ügyelet épületébe sem vittek be, és később sem láttunk – válaszolt dr. Balázs Mihály, a Csorna vidéki háziorvosi ügyelet szakmai vezetője.

Olvasóink írták

 • 10. gabika86 2010. augusztus 31. 14:18
  „1.) Felejtse el mindenki, hogy kergeti az orvost. Ha pl. magas láz van vagy hasonló, irány a kórház vagy a 104 és ott eldöntik kit küldenek.

  2.) Ha a kislányomat beviszem az ügyeletre és az orvos pökhendien viselkedi, kivágom az ablakon és úgy megyek a kórházba tovább.”
 • 9. Banett 2010. augusztus 30. 12:48
  „Itt már semmi sem meglepő.Mi is az ügyeleten kezdtünk és a doktor még csak ránkse nézett a nővér mondta hogy menjünk a sebészetre. A párom úja volt bajba mi több felvágták neki a sebészeten és ennyi se gyogyszer se tetanusz ,pedig akkor egyszerre kellett volna,3napjára rá kapott tetanuszt meg antibiótikumot minden nap már orvos nézegette neki és meg kérdezte tőle a doktor :-magaszerint szebb mint tegnap? Hát könyörgöm ennyit én is megtudtam állapítani.Ha nem viszem el másik kórházba akkor,lehet ma már nincs meg az úja!”
 • 8. sziporka 2010. augusztus 29. 15:01
  „A gyermek ott volt az ügyeleten,és a diplomás nővér mondta hogy menjenek haza.Az orvost nem kutatták ott volt előttük.Szemtanúja voltam az esetnek mikor az apuka beszélni próbált az orvossal aki tudomást sem szerzett róla.Hogy tudta volna meg állapítani az orvos a sürgősséget ha azt sem tudta miről van szó???? egy percet nem szánt a segítség kérőnek!!!Az hogy ki vagy mi ingyenes azt nem firtatnám.”
 • 7. housedok 2010. augusztus 28. 10:22
  „A kullancsipés, egy db. kiütés, egy higabb széklet ill. "ma nem olyan a gyerek mint máskor", még nem sürgősség.-A beteget fogadó nővér diplomás és nem asztalos, tud elősegélyt.- segélyt és segitséget nyujtani. Ma már ittam, hivjuk inkább ki az orvost úgy sem csinál egész nap semmit, vagy csak az eső esik.- a sürgősségben vér, geny, szenvedés keveredik, sorsok robbannak és törnek ketté-- a segitség oda kell. Van egy doktortipus, aki bemegy ügyelni és oroszrullettszerüen arra utazik, hogy mellé teszi a telefont, vajon elteszek ma valakit láb alól??, vagy meguszom. TGX neked még nem folyt vér a seggedből, orvosoknak ugyis előre köszönsz mindig.........aki biztonságot akar és családját menti (valami vagy valaki.-k)elől, akkkor neki kell megtenni és nem a rendszernek,. igy van ez már 1938 óta.- 1956on át napjainkig.
  Fennti SMS irónak igaza lehet, de a kritika egyedül azt az orvost illeti .-ill. lelkiismeretfurdalás is, aki a segitségkérőt elutasitotta.- ez etikátlan, viszont a sürgősségeket egyedül Ő osztályozza, igy mások ezt nem birálhatják. (talán TGX.-nél, talán Csak1csornainál mérte a vérnyomást használati dij ellenében)
  tisztelettel: House”
 • 6. TGX 2010. augusztus 28. 08:27
  „Az a baj,hogy olyan világot élünk,hogy az orvost nem vonják felelőségre.
  Mindig úgy csinálják a dolgokat hogy ők sosem felelősek semmiért.”
 • 5. TGX 2010. augusztus 28. 08:23
  „És mi van akkor,ha mellé rakják a telefont,hogy az orvos tudjon pihenni.
  Mert igen én már jártam így is akkor az orvost csak az mentette meg,hogy a munkahelyemet és a családom biztonságát néztem nem az orvost.
  én megértem azokat akik betakarják az orvost csak utána vállalni kell a következményeket.
  Sajnos a csornai kórházban ilyen orvosok is vannak akik nem értenek semmihez ezért tart itt ez a kórház.”
 • 4. miracle 2010. augusztus 27. 23:10
  „Félig valóban tévedek (mert csak a cikket olvastam, az oldalzöngét nem), de akkor sem értem mi volt azzal a szándék, hogy akkor fogták magukat és hazamentek?
  Nem hinném, hogy arra számítottak, hogy majd éppen akkor ott lesz 2 szomszédnyira, ergo olyan nagy azért nem lehetett a baj.
  És az alapállításom továbbra is igaz:az emberek előszeretettel hívják ki az ügyeletet, mert az kényelmes (Ahogy pl előszeretettel járnak ügyeletes gyógyszertárba is fogkrémért, most éppen ráérek és még tömeg sincs jelszóval. Nem erre való)”
 • 3. pancser 2010. augusztus 27. 16:44
  „Miracle-vel értek egyet! Az ügyelet nem sokat ér azért van, hogy végszükségből éljünk vele. Számosan visszaélnak vele, alighanem kényelemből. Hogy sokat fizetünk? tudomásom szerint az EÜ. kassza mindig gyengálkedünk. Persze van aki még mindig azt hiszi, hogy itt végtelen bőségszarú van. Javaslom a reklamálónak legyen türelemmel, sorára várni kell. a másik két beteget sem látta a doktornő. Nekem egyszer a gyermekem késő este beverte a fejét, nem az ügyeletest hajkurásztuk, hanem bevittük a kórházba.”
 • 2. csak1csornai 2010. augusztus 27. 14:54
  „MIRACLE ! Tévedsz! Nem ingyen van , sőt elég sokat fizetünk (legalább is mi! ) érte és az egész orvosi ellátásért, ami egyre siralmasabb.Nem beszélve arról, hogy lassan már vérnyomást is csak használati díj ellenében mérnek, a gyógyszerekről nem is beszélve. Valószínű Te még nem voltál ilyen helyzetben. Kíváncsi lennék, ha neked ezt válaszolná az orvos , amikor a gyereked teljesen le van gyengülve a fent leírtaktól, mit szólnál hozzá és hány újságcikk lenne belőle. Amíg nem élted át ne ítélkezz ! Sejtésem szerint ha kiküldik az ügyeletet sem töltött volna 5 percnél többet ott, ennyit igazán szánhatott volna a kis betegre. A cikket pedig figyelmesen olvasd el, mert először bevitték Csornára és nem kihívták az ügyeletet ! (INGYEN és KÉNYELMESEN????? )”
 • 1. miracle 2010. augusztus 27. 13:27
  „Ja, hát a legegyszerűbb mindig kihívni, az ingyen van és kényelmes felkiáltással.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Költségvetés és határon átnyúló pályázat

Kapuvár - A helyi önkormányzat képviselő-testülete augusztus 30-án, hétfőn délután három órától… Tovább olvasom