Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Országos tanácskozást szervez a csornai kórház

Megfelelő helyi szálloda híján Sopronban rendezi az országos EEG és Klinikai Neurofiziológiai Társaság háromnapos, kétszáz szakemberes kongresszusát a csornai Margit Kórház neurológiai osztálya.
Csütörtöktől háromnapos kongresszust rendez Sopronban a csornai Margit Kórház neurológiai osztálya. A rendezvényen mintegy kétszáz szakember vesz részt az ország egészségügyi intézményeiből.
– Az a megtiszteltetés érte a Kórházunkat, azon belül a neurológiai osztályt, hogy megrendezhetjük az EEG és Klinikai Neurofiziológiai Társaság kétévente esedékes kongresszusát – mondta dr. Winiczai Zoltán osztályvezető főorvos. – A szimpózium egyik célja az, hogy – mivel a neurofiziológia az idegrendszer elektromos működésének értékelésével foglalkozó tudomány – megismertesse és feltárja az új gyógykezelési eljárások és az elektrofiziológia kapcsolatát rangos hazai és külföldi előadók jóvoltából.

Winiczai főorvos elmondta, hogy hagyományt szeretnének teremteni azzal, hogy a kongresszus nyitó előadását a hazai elektrofiziológia egy-egy alapító, nagy alakjának szentelik. Ebben az évben Grastyán Endre professzor emlékének tisztelegnek, aki megyénkben is élt, és fájdalmasan korai halála megakadályozta abban, hogy tovább folytassa azt a magas színvonalú, tudományos tevékenységet, amit akadémikusként végzett.

A kongresszus fővédnöke Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke, dr. Paller Judit megyei tiszti főorvos, dr. Krizmanich Mária, a csornai Margit Kórház igazgató főorvosa és dr. Baranyai Tibor, a soproni Erzsébet-Kórház főigazgató főorvosa.

Arra a kérdésre, miért Sopronban rendezik a kongresszust, a főszervező dr. Winiczai Zoltán azt válaszolta, hogy Csornán nincs olyan szálloda, ahol 180–200 embert el tudnának helyezni. Itt jegyezzük meg, hogy néhány hete ugyanezen ok miatt a Magyar Sebész Társaság nyugat-dunántúli szekciójának a csornai Margit Kórház sebészeti osztálya által szervezett értekezletét sem az intézmény székhelyéül szolgáló rábaközi városban, hanem Soboron tartották.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétszázmillió a szerelemért

A gyanú szerint több mint kétszázmillió forint tűnt el a Kereskedelmi és Hitelbank csornai fiókjában… Tovább olvasom