Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

Országos sajtünnep

Ötödik alkalommal ad otthont hazai sajtversenynek és szakmai találkozónak Vitnyéd-Csermajor. A rendezvény idén még nagyszabásúbb ünneppé bővül.
Az Ujhelyi Imre Tejipari Szakközépiskola, Szaktanácsadó Intézet komoly elismertségnek örvend országhatárainkon túl is. Szinte valamennyi e területen dolgozó magyar szakembernek van vagy volt kötődése az intézményhez. Mint azt Lacza János igazgató sajtótájékoztatón elmondta: évekkel ezelőtt a találkozó és tapasztalatcsere apropójából hívták életre e rendezvényt.

A kétnapos program – amelyre jövő pénteken és szombaton kerül sor – a megyei és a vitnyédi önkormányzat, a Magyar Turizmus Rt., a szakminisztérium, az Agrármarketing Centrum és a Tej Terméktanács segítségével valósulhat meg. Ivanics Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke hangsúlyozta: példátlan az összefogás, amelynek köszönhetően megrendezik az Első Országos Sajtünnepet.

A sajtok versenyére eddig húsz cég nyolcvanféle termékkel nevezett be. A vendéglátók négy fajtával indulnak, és négy bortermelőt is meghívtak. A programsorozat hivatalos megnyitójára jövő szombaton, délelőtt 10 órakor kerül sor. A Vitnyédi Művelődési Házban szintén délelőtt tíz órakor szakmai konferenciát tartanak a tejtermelők és tejfeldolgozók részére. Ezalatt a Kapuvár környéki községek óvodásai, általános és középiskolás diákjai számára sajttotóversenyt hirdetnek, de lesz mesterszakács-bemutató is és zenés kalandozás a sajtcímkék világában. A gyerekeket mesejátékra is várják, majd néptánc-, illetve népzenei együttesek lépnek fel, amelyet musical- és operettest, a Unique együttes koncertje, Csala Zsuzsa kabaréműsora, s végül tűzijáték követ.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Igazi gazdára várnak a Rábaköz kastélyai

Talán Krúdy Gyula tolla nyomán tudhatunk a legtöbbet a múlt századi magyar kastélyok és gazdáik… Tovább olvasom