Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 23°C Még több cikk.

Országos jóváhagyás nélkül semmit

Kapuváron országos párthatározattal jelölték ki, hol keressen a Fidesz polgármesterjelöltet.
A napokban Kövér László, a Fidesz Országos Választmányának (OV) elnöke levélben kereste meg a párt néhány budapesti és vidéki szervezetét. Ebben tudatja azt a párthatározatot, miszerint a helyi szervezetek a választmány jóváhagyása nélkül sem politikai, sem személyi döntéseket nem hozhatnak. Az értesítést a kapuvári Fidesz-csoport is megkapta.

Az ügy hátteréről a Áder Jánost, a párt ügyvezető elnökét és Magyar Attila kapuvári elnököt kérdeztük.
– Legutóbbi kongresszusunkon módosítottuk alapszabályunkat – mondta Áder János. – A változtatás értelmében, ha a választmány elnöksége nem ért egyet valamelyik helyi csoport döntésével, akár a polgármesterjelölt, akár a képviselőjelöltek személyét illetően, akkor a döntést magához vonhatja. De érintheti ez a határozat a helyi választási megállapodásokat is. Ezzel a lépéssel a jelöltállítások körül kialakuló vitát előzi meg az elnökség.
– Mi indokolta, hogy a kapuvári szervezet is a listára kerüljön?
– Van néhány hely az országban, ahol nem sikerült még a megfelelő politikai megállapodásokat megkötni, esetleg a személyi döntések körül vannak tisztázatlan kérdések. Kapuváron sem hozott még döntést a Fidesz-csoport. Az elnökség annak érdekében gyakorolja jogait, hogy a városban élő választópolgárok akaratának megfelelő személyi döntések és politikai megállapodások szülessenek.

Elfogadható megállapodást kötöttek

Magyar Attila, a Fidesz kapuvári szervezetének elnöke a korlátozó határozatról elmondta: a polgármesterjelöltek meghatározásába szólt bele az OV.
– Az országos választmány alapszabályban biztosított jogával esetünkben a polgármesterjelölt személyének kiválasztásánál kívánt élni. Kapuváron a Fidesz számára több lehetőség is szóba került. A döntés-előkészítés során folyamatosan egyeztettünk megyei és országos szinten. A választmány elnöksége tulajdonképpen egy sorrendet állított fel, azaz javasolta, hogy melyik irányban kell elsősorban tárgyalásokat folytatnunk. Ennek lényege, hogy amennyiben elfogadható és ésszerű megállapodás köthető, akkor nem önálló jelölt indításán kell gondolkodnunk, hanem más szövetséges szervezet jelöltjének támogatása felé kell elmozdulnunk. Elnökségünk ennek szellemében egyeztetett, és gyakorlatilag sikerült a Fidesz számára elfogadható megállapodást kötni, amelyről a napokban tájékoztatjuk a választópolgárokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szakmai fejlődés a cél

Augusztus elsején lépett hivatalba a csornai Arany János Általános Iskola és Speciális Szakiskola új… Tovább olvasom