Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Örökségüket ápolták a csornai diákok

Örökségüket ápolták a minap a csornai Széchenyi-iskola diákjai. A Rábaközi Örökség Napját rendezték meg, melyen népi mesterségek mutatkoztak be, hagyományokat, szokásokat, népdalokat elevenítettek fel.

Gecsei Edit, az intézmény pedagógusa, a program szervezője elmondta: az iskolában tanultakat élőben is láthatták a gyerekek a rendezvényen. Hallhatták például a vásári kikiáltót, a mondókákat, láthatták munka közben a fazekast, a pereckészítőt.  „Azt szerettük volna bemutatni, hogy a Rábaköz kulturális öröksége hogyan élhet tovább. Célunk az is, hogy a térség értékeit és hagyományait felfedezzük, megismertessük a gyerekekkel. Az örökség ugyanis nagy érték, de nagy felelősség is. Rajtunk, illetve diákjainkon múlik, hogy megőrizzük, vagy elherdáljuk" – fogalmazott Gecsei Edit.

A rendezvényen szerepelt a fúvószenekar és a mazsorettcsoport, koncertet adott népdalokkal a Garabonciás együttes. A Timaffy László Néptánciskola növendékei Játékok és táncok a Rábaközből című műsorukat mutatták be. Este a hagyományos Széchenyi-estet láthatta a közönség. A rendezvényhez a Csornai Széchenyis Diákokért Alapítvány LEADER-forrásból kapott pályázati támogatást.

A Timaffy László Néptánciskola növendékei rábaközi játékokat mutattak be.

A Garabonciás együttes is koncertet adott a rendezvényen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pünkösdi lovaskirály választás Kapuváron - fotók

Nézze meg fotós összeállításunkat a kapuvári lovasnapról. Tovább olvasom