Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 23°C Még több cikk.

Orgonajavításra gyűjtenek Jobaházán

A jobaházi katolikus egyházközség adakozásra kéri a híveket, helyieket és elszármazottakat egyaránt.
Elfáradt a jobaházi katolikus templom orgonája, ezért javításra szorul. De mint mindig, ezúttal is a pénzhiány okoz fejtörést a gondot megoldani szándékozóknak.

Vörös Ernőné, az egyházközségi képviselő-testület tagja szerint a hangszert 1869-ben szállították használtan az akkor felépült templomba. Hogy előtte hol szolgált, nem tudni. A legközelebbi beavatkozás 1974-ben következett, amikor a villamosítást végezték el az orgonán, de arról nem tudnak, hogy azóta karbantartották volna. Az utóbbi időben azonban már többször is lehetett észlelni, hogy a hangszerrel baj van, tehát ráférne a felújítás.

– Nemrég tartottuk a Nyul családok találkozóját itt, Jobaházán s mivel én is közéjük tartozom, megkértem a résztvevőket, hogy adakozzanak az orgona javítására. Örömmel közölhetem, hogy meghallgatták a kérésemet és harmincezer forintot összegyűjtöttek – mondta Vörös Ernőné.

A gyűjtést azonban folytatni kell, hisz minden forintra szükség lesz. Június 10-én, szombaton délelőtt kilenc órától jótékonysági kiállítást rendeznek a helyi római katolikus templomban fafaragás, gipszstukkó, ólomüvegezés, természetfotó, virágkötészet témakörökben. Délután öt órakor a templom kórusa mutatja be műsorát. Természetesen az adományokat az orgona felújítására fordítják.

Ezenfelül is minden segítséget szívesen fogadnak helybeliektől vagy a faluból elszármazottaktól egyaránt.
Vörösné arról is tájékoztatott, hogy már felvették a kapcsolatot az orgonajavító szakemberrel. A javítás költségéről csak az átvizsgálás után kapnak információt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két intézmény egy kistérségi központban

A Csornai Többcélú Kistérségi Társulás szervezetén belül új szolgáltatásként kezdett működni a… Tovább olvasom