Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Ördögi terv - Kétszer is próbálkozott a pancser betörő Rábapordányban

Kétszer próbáltak betörni az elmúlt hétvégén a rábapordányi polgármesteri hivatalba. Először szombat hajnalban, akkor az önkéntes tűzoltók létráját is ellopták hozzá. Másodszor vasárnap éjszaka, a hátsó ajtón.
Nagy értéket őrizhetnek a rábapordányi községházán. Hogy mit is, azt a polgármester sem tudja, de valakinek nagyon fontos lehet: a hétvégén kétszer próbáltak betörni az épületbe. Az elkövetők nem jártak sikerrel, pedig még a riasztóberendezést is lefújták PUR-habbal.

Az első betörési kísérlet szombaton hajnalban történt. A részletekről, illetve a feltételezésekről Márkus János számolt be a Kisalföldnek. Azért ő, mert a fiatalember a parancsnoka a helyi tűzoltó-egyesületnek. Hogy jön képbe az egyesület? A szervezet létráját „vették kölcsön" a tolvajok. Az önkéntesek szertárába is betörtek tehát.

Az önkéntes tűzoltók létráját „vették kölcsön
Az önkéntes tűzoltók létráját „vették kölcsön" a tolvajok. Márkus János parancsnok szerint el kell gondolkodniuk, hogy erősítsék a község védelmét.


– Szombaton reggel értesítettek, hogy a szertárunk kapuját felfeszítették, a lakatot levágták – újságolta Márkus János.

– Nem tűnt el semmi, csak a létra, amit aztán a polgármesteri hivatalnál találtak meg. Azon másztak fel, hogy PUR-habbal lefújják a riasztóberendezést. Nem is jelzett. Végül a hivatalba nem jutottak be, valami megzavarhatta őket. Úgy hallottam, lakodalmas vendégek érkeztek haza hajnalban. Lehet, hogy miattuk adták fel. Attól tartok, helybélivel állunk szemben, mert jó helyismeretre vallanak a részletek. Az egyik szomszédos családi ház melléképületénél is találtunk nyomokat, letaposták a kerítést. Nyilván ott kerestek először létrát. Miután ott nem találtak, pontosan tudták, hogy a szertárban van és azt is, hogy hol.

A betörőknek nem szegte kedvét a szombati sikertelenség. Vasárnap éjszaka újra próbálkoztak, ezúttal a községháza hátsó bejáratánál. Visy László polgármester elmondta: a külső ajtót befeszítették, a belsőn is próbálkoztak, de ezúttal is pórul jártak.

A riasztóberendezést PUR-habbal hatástalanította a tettes – mutatta Visy László polgármester.
A riasztóberendezést PUR-habbal hatástalanította a tettes – mutatta Visy László polgármester.


– Nem tudom, mi lehet olyan fontos a hivatalban, amire mindenképpen szüksége van valakinek. Értéket, pénzt nem tartunk az épületben, így nem is értem, miért próbálkoznak – jegyezte meg a polgármester.
Márkus János még hozzátette: a hétvégén történtek bebizonyították, hogy jobban oda kell figyelniük értékeikre, egymásra.

– Korábban volt szó Rábapordányban polgárőrség felállításáról, most ismét aktuálissá vált a kérdés. Az önkéntes tűzoltók figyelmét is felhívom és próbálunk közösen lépni. Szükség van rá, hogy megvédjük mindazokat az értékeket, amelyeket közösen létrehozunk – fogalmazott Márkus  János. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vaddisznók terítéken Bogyoszlón

Megnőtt a vaddisznóállomány az apróvadas vadászterületeken is. Szakszerű és hatékony gazdálkodásra… Tovább olvasom