Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Öntés- és Miklósmajorban szerdán ürítik a kukákat

A kapuvári képviselő-tesület hétfői rendeletmódosítása szerint március 2-től a megszokott pénteki nap helyett ezután szerdánként viszik el a szemetet a két településről.

A rendelet >>

"V. Hulladékszállítás rendjének módosítása

A Szolgáltató járatszervezés tárgyában kereste meg Kapuvár Város Önkormányzatát azzal a kéréssel, hogy Öntésmajor és Miklósmajor területén a hulladékszállítás időpontját az eddigi pénteki nap helyett szerdára tennék át 2011. március 2. napjától kezdődően a miklósmajori hulladékszállítással együtt."


Olvasóink írták

 • 2. balisdavid 2011. március 04. 13:55
  „Kicsit eltérő, de a témába vágó ötlet:

  Nagyon előnyös lenne Kapuváron, ha a közterületeken több hulladékgyűjtőt helyeznének ki. Eléggé bosszantó, hogy például a Veszkényi utcán végigsétálva sokszor tele van eldobott szeméttel az árok.
  Ettől még sokak gondolkodásmódja nem változik meg, de talán csökkenne valamelyest a szemetelés.
  Sok hulladékgyűjtő látványa mindig előnyösebb mint a szemété.

  Továbbá a szelektív hulladékgyűjtő szigeteket jó lenne arányosabban elosztani a felelősöknek. A lakótelepen az Ifjúság utcai és a Veszkényi utcai mellé hasznos lenne egyet felállítani a Győri úton is. Itt nyilván többen használnák, mint egy családi házakból álló utcában (ez nem azt jelenti, hogy ott nincs szükség rá).

  Későbbi fejlesztésként érdemes elgondolkodni azon, hogy lépcsőházanként legalább 1 szelektív gyűjtőedényt tartanának fenn a lakóközösségek, akár műanyag palackoknak külön egyet-egyet. Az ásványvízfogyasztás és talán a tudatosság is ugrásszerűen megnőtt az utóbbi években.

  Természetesen minden fejlesztést csak akarattal lehet végezni, anélkül nekiállni sem érdemes.”
 • 1. janika 2011. március 02. 16:53
  „Szemét is lesz vagy csak a pénzt zsebelik be? lesznek chipek is a szemetes edényen? Vagy a lakosságot gyerek játék kötelezni fizetésre, ha termel szemetet, ha nem? Meddig fosztogatják még a lakosságot el nem végzett munka díjaztatással?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másfél millió forintos pályázat kapuvári civileknek

A határidő szűkös: március 16-ig pályázhatnak a kapuvári civil szervezetek 100 ezer forintos… Tovább olvasom