Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Önkormányzati választási programok

A Kisalföld vállalta, hogy a jövő vasárnapi helyhatósági választások előtt közzéteszi a városokban listát állító szervezetek programjainak kivonatát. Ezúttal a kapuvári csoportosulások elképzeléseit adjuk közre.

Fidesz–Fidelitas–FKGP–Kapuvári Polgári Társaság
Legyen Kapuvár egy olyan közösség, amelyben erős a tisztelet a hagyományai iránt, s amely megbecsüli és polgárai javára fordítja értékeit. Legyen Kapuvár olyan hely, ahol lehet tanulni és jó felnőni, ahol lehet dolgozni és jó családot alapítani. Ahol érdemes elidőzni, s amelyről büszkeséggel lehet mesélni. Legyenek Kapuvárnak olyan képviselői, aki ket egészséges lokálpatriotizmus jellemez: látják és hatékonyan érvényre tudják juttatni városunk érdekeit. Hisszük, hogy cselekedni akaratunk tiszta ismeretében lehetséges.Az akaratot és a cselekvést a bizalom köti össze.

Magyar Szocialista Párt
Szeretnénk, ha a mi munkánknak köszönhetően is tovább épülne, szépülne városunk. Legfontosabb feladatunknak tekintjük a munkahelyteremtést, tartalommal igyekszünk megtölteni az ipari parkot. Vállalkozásbarát környezet kialakításával, kedvező telekárakkal, adókedvezményekkel segítjük a betelepülni szándékozó vállalkozásokat. Szeretnénk, ha Kapuvár termálvízkincse is jobban hasznosulna a jövőben, a város idegenforgalmát javítva.
Fontos a megkezdett útépítési és útjavítási munkálatok folytatása, a csapadékvíz elvezetésével együtt. Nagy gondot kívánunk fordítani intézményeink működtetésére is, valamint a sportélet támogatására. Céljaink megvalósításához igényeljük az MSZP-s kormány és a megye országgyűlési képviselőinek a közbenjárását is. Azon kívánunk fáradozni, hogy ne csak „virágos Kapuváron", hanem „virágzó Kapuváron" élhessünk.

Munkáspárt
Olyan várost akarunk, ahol lehet munkát találni. A saját életünk gazdái akarunk lenni. Munkát, megélhetést akarunk mindenkinek. A foglalkoztatási politika ne csak közmunkaprogram legyen, hanem a dolgozó emberek támogatása. Az önkormányzati ingatlanok kiárusítása helyett ésszerű gazdálkodást szeretnénk. Az otthonteremtéshez nem periférikus telkeket kell kialakítani.
Közérzetjavító várospolitikát akarunk, melyben nem az egyéni és nem a párt érdekek dominálnak. A helyi kiskirályságok helyett tényleges beleszólást akarunk a helyi ügyek eldöntésébe. Lobbizás helyett társadalmi vitát és helyi népszavazást. A gyógyturizmust húzóágazattá kell fejleszteni, tornacsarnokot kell építeni, segíteni kell a fiatalok tanulását. Az állami fejkvóta fel használása mellett az önkormányzatok fokozott költségvetési támogatást adjanak az oktatásnak és a tömegsportnak.

Nemzeti Szövetség Kapuvárért (MDF–MKDSZ)
Szövetségünk választási programja arra az alapra épül, hogy a képviselőséget szolgálatnak tekintjük. Csak annyit ígérünk, amit meg tudunk valósítani. Így békés, nyugodt és töretlenül fejlődő kisvárost, amely célok elérésének irányát már tudjuk, eszközeit ismerjük, módját meghatároztuk. Ezek: munkahelyteremtésben az ipari parkba betelepült vállalkozások számának növelése, vállalkozásbarát környezet fenntartása. Idegenforgalom: a gyógyfürdő fejlesztésének támogatása, az egészségügyi park megvalósításának támogatása, üdülőfaluterv beindítása.
Az egészségügyben a műszerezettség javítása. A sportban a sportcsarnok és a fedett uszoda projektjeinek elkészítése és a megvalósítások megkezdése. A szociális bérlakásprogram megvalósítása, és fecskeházak építése, valamint az úthálózat korszerűsítése, járda- és parkolóépítések, díszterek kialakítása.

Vállalkozók Pártja
 A Vállalkozók Pártja nem ideológiák mentén jött létre, hanem önszerveződő alapon, az érdekképviselet szándékával. Elképzeléseink kialakításánál a józan ész, a gazdaság törvényszerűségei és a város érdekei érvényesülnek. Érdekünk, hogy Kapuvárt megfelelő munkahellyel és fizetőképes kereslettel rendelkező emberek lakják. A helyi vállalkozók számára ne legyen vonzó a környező községekbe áthelyezni székhelyüket és telephelyüket.
A kapuvári vállalkozó lehessen „próféta" a saját hazájában, és az „idegennel" azonos elbírálás alá essen. Az itteni vállalkozások által befizetett adó forintok nélkülözhetetlenek a város működéséhez. A teher viseléssel arányosan szeretnénk részt venni a várospolitikai döntésekben. Üzleti kapcsolatrendszerünkön keresztül megteszünk mindent azért, hogy itt kellő számú munka hely létesüljön, s kihasználjuk Kapuvár természeti adottsá gait. (A MIÉP kapuvári szervezete lapzártánkig nem jut tatta el hozzánk programját. A szerk.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fűtés és meleg víz nélkül

Kedd óta nincs fűtés és meleg víz a kapuvári lakótelep közel kétszázharminc lakásában és nem fűtenek… Tovább olvasom