Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Önkormányzati biztos a kórházban

A kapuvári képviselő-testület legutóbbi ülésén a központi háziorvosi és a fogorvosi ügyelet kérdésében döntöttek.

A kórház hitelállománya meghaladta a százmillió forintot, ezért az intézmény élére önkormányzati biztost neveztek ki.

Fórumszerű közmeghallgatást terveznek

A kapuvári képviselő-testület hétfői ülése a napirend szerint közmeghallgatással kezdődött volna. Sajnos – jó helyi szokás szerint – a kapuváriak nem voltak kíváncsiak a költségvetés háromnegyed évi helyzetére, egy érdeklődő sem volt a közmeghallgatáson. Kóczán Zoltán alpolgármester szerint a közmeghallgatások formáját átalakítanák a közeljövőben, s egyfajta fórumszerű működést szeretnének.

Száznégymillió önhikis pályázatból

A pénzügyi iroda írásos anyaga szerint a város bevételei és kiadásai időarányosan teljesültek. A június 23-a óta fennálló, kétszázmillió forintos hitelkeret kihasználása szeptember 30-án negyvenmillió forint volt. Az előterjesztés készítője, Lugosiné Kelemen Judit kiemelte: az „önhikis" pályázaton kapott száznégymillió forintot a működési hiány csökkentésére fordították.

A testület ülésén beszámoló hangzott el a Kapuvár és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás tevékenységéről. A témában felszólaló dr. Puhl Imre bizottsági elnök hangsúlyozta: a központi háziorvosi ügyelet átalakításra szorul. Úgy véli, a hétköznap dolgozó orvosok nem tudják maradéktalanul ellátni a hétvégi ügyeletet, ezért vállalkozó orvosokkal szerződnének a szombati és vasárnapi ügyelet ellátására. Szintén megoldandó a hétvégi fogorvosi ügyelet is. Ebben a kérdésben egy-két hónapon belül döntés születik, természetesen a kistérség hozzájárulásával.

Százmilliós kórházi adósság

Az előző testületi ülésen közbeszerzési pályázatot írtak ki a városháza tetőszerkezetének javítására. A pályázatra egy jelentkező volt, de olyan magas áron, hogy a városatyák végül új, meghívásos tender kiírásáról döntöttek.

A „szegény embert az ág is húzza" közmondás lassan érvényes lesz a kapuvári kórházra is. A bezárás réme mellé jelenleg az adósságállomány drasztikus növekedése társul. Mivel ez utóbbi meghaladja a százmillió forintot, a testület önkormányzati biztos kinevezése mellett döntött a győri Tóth László személyében. Feladata a kórház gazdasági működésének racionalizálása.

Az ülés végén döntés született a helyi buszjárat üzemeltetésének átalakításáról, ami azonban nem jelenti a járatok változását, csak az üzemeltető cég átalakulását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lovászképzés a Csukásban

A csornai Csukás-szakközépiskola és a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Rábaközi Erdészete együtt fogott lovásztanulók képzésébe. Az intézmény vezetőit az a felismerés vezérelte, amikor az új képzés bevezetéséről döntöttek, hogy mind több lovarda nyílik, ahol szükség van szakemberekre. A diákok hetente egy napon az erdészet lovardájában gyakorolják a szakmai fogásokat. Tovább olvasom