Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Önkéntes tűzoltók versenyeztek Dénesfán

A falu első embere szerint a verseny rendezésével környékbeli szerepüket is erősítenék.

Az önkéntes tűzoltó-egyesületek hagyományos versenyén, zuhogó esőben versenyeztek a csapatok Dénesfán. Tíz település huszonhárom csapata mérkőzött a Dél-Rábaközben. A legeredményesebb Osli és Rábakecöl volt.

Nem volt kegyes a hétvégi időjárás a rábaközi önkéntes tűzoltók versenyéhez Dénesfán sem. Tíz település huszonhárom csapata hat kategóriában mérkőzött egymással a bokáig érő sárban, a polgármesteri hivatal mögötti réten. Bár a szervezők mindent elkövettek a verseny zökkenőmentes lebonyolításáért, az időjárás többször közbeszólt, ám ez sem szegte kedvét a felkészült csapatoknak. Takács Lajos dénesfai polgármester elmondta: még decemberben kezdték szervezni a viadalt, amihez hasonlót utoljára tíz éve tartottak a településen. A falu első embere szerint a verseny rendezésével környékbeli szerepüket is erősítenék.

A kapuvári hivatásosok parancsnoka, Molnár Sándor őrnagy kijelentette: a versenyek szép hagyományát mindenképpen folytatni szeretnék, hiszen ezzel az önkéntesek biztosabb alapokat teremthetnek választott feladataikhoz. A parancsnok hozzátette: a gyakorlott önkéntesek közül kerülhet ki a hivatásos állomány utánpótlása is.

A hétvégi verseny legeredményesebb csapatai az osliak és a rábakecöliek voltak. Míg az előzőek a felnőtt, az ifjúsági és a gyermek férfi kategóriában, addig a kecöliek a felnőtt és gyermek női kategóriában szereztek első helyet. Az ifjúsági női korosztályban a vitnyédiek bizonyultak a legjobbnak, ők érkeztek a legnagyobb létszámmal Dénesfára. A versenyen nemcsak rábaköziek mérkőztek, a szomszédos Nick is képviseltette magát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A harmincöt éves város

Csorna idén ünnepli várossá avatásának harmincötödik évfordulóját. Ennek kapcsán legutóbb (Kisalföld, 2006. 04. 04.) Pájer Imre történésszel a várossá váláshoz vezető utat tekintettük át. Ez alkalommal a városi tanács első és egyetlen vb-titkárával, dr. Papp Lászlóval – aki ma már nyugdíjas – a várossá avatás időszakáról beszélgettünk és szót váltottunk napjaink gondjairól is. Tovább olvasom