Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Öngyulladás a szeméttelepeken

Nem volt nyugodt éjszakájuk szerdáról csütörtökre virradóra a csornai tűzoltóknak. Először valamivel este nyolc óra előtt érkezett a parancsnokságra a riasztás, hogy ég a csornai, gyöngyösmajori szeméttelep.
A lánglovagok három járművel indultak a helyszínre, ahol körülbelül négyszáz négyzetméteren, nyolc-tíz méter magasságban égett a hulladék. A csornai tűzoltóknak segítettek kapuvári kollégáik is, a két csapat mintegy hatórás oltás után távozott a szeméttelepről. Nem pihenhették ki azonban fáradalmaikat, mivel hajnali két óra után jött az újabb riasztás: a szili szeméttelep is lángra kapott, ahol ezer-ezerötszáz négyzetméteren izzott a szemét. Szilban viszonylag „ hamar " végeztek, a hulladékot lánctalpas traktor segítségével temették be földdel.

A szél is segíti

Mindkét esetben a keletkezés okaként öngyulladást állapítottak meg a szakemberek. A csornai tűzoltó-parancsnokságon megtudtuk, hogy a mostanihoz hasonló időjáráskor gyakoriak az öngyulladásos tűzesetek. A szerves anyagnak elég némi csapadék ahhoz, hogy bomlásnak induljon, a kémiai folyamatokat pedig ilyenkor a szél is segíti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mérgesi békétlenség

Csatornázzák a csupán 30 portából álló, 80 lakosú Mérgest, ami örvendetes. A helybeliek számára… Tovább olvasom