Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Önfenntartó lesz a falu

A falu fenntartásához szükséges gépek beszerzését tűzte ki célul a szilsárkányi önkormányzat. Nem akarnak ugyanis kiszolgáltatottá válni a vállalkozóknak.

A szilsárkányi önkormányzat arra törekszik, hogy önfenntartó faluvá váljon a község. Céljuk, hogy minden olyan berendezéssel, géppel rendelkezzenek, ami a település fenntartásával kapcsolatos feladatokhoz kell. Így sok pénzt meg tudnának takarítani, hiszen nem lennének kiszolgáltatva a vállalkozóknak.

Szalai Miklós polgármester elmondta: tavaly egy kistraktort vásároltak, mellyel nyáron füvet nyírnak, télen havat takarítanak. Az elmúlt napokban is kiderült, hogy megtérülő beruházás volt a jármű beszerzése.
– Az ároktisztítástól kezdve a különböző szállításokig mindent saját eszközzel szeretnénk elvégezni. Ezzel a községi vagyont növelnénk és a kiadásokat faragnánk le jelentősen – fogalmazott Szalai Miklós.

Gulyás Tibor nemcsak dolgozik a gépekkel, hanem a beszerzésükben is kikérik tanácsát, illetve a karbantartásukban is számítanak rá.
Gulyás Tibor nemcsak dolgozik a gépekkel, hanem a beszerzésükben is kikérik tanácsát, illetve a karbantartásukban is számítanak rá.

– A közeljövő elképzelései között egy többfunkciós traktor vétele szerepel. Szerencsére olyan munkatársunk dolgozik az önkormányzatnál, akire a beszerzésnél és a karbantartásnál is bátran számíthatunk. Gulyás Tibornak kulcsszerepe lesz a gépparkunk bővítésében. A helyiek egyébként talán nem is tudják, hogy Tibor mennyi és milyen sokrétű, összetett munkát végez értünk, a közösségért.

A polgármester az aktuális feladatok között még megemlítette a szociális tűzifa elosztását. A 29 köbméternyi tüzelőre nagyon sokan jelentkeztek, az igényekről a képviselő-testület dönt. Szalai Miklós egy nagyon fontos helyzetre is felhívta a figyelmet:

– Számos olyan család él Szilsárkányban is, akik jövedelmi viszonyuk és helyzetük alapján jogosultak lennének a segítségre, ám azt nem kérik. Mi viszont szeretnénk őket is támogatni, ezért megkeressük ezeket a családokat és próbálunk velük együttműködni – jelezte meg a szilsárkányi polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csornán szolgál a legjobb zászlós

Csornán szolgált 2014-ben a katasztrófavédelem legjobb zászlósa. Nagy Sándor polgári védelmi… Tovább olvasom