Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Olvasni-, hallgatni-, látni- való minden korosztálynak

A közelmúltban számos eseménnyel várta olvasóit a csornai Martincsevics Károly Városi Könyvtár. Az Országos Könyvtári Napokhoz kapcsolódva minden korosztály számára szerveztek programokat.
Népszerű volt a „megbocsátás hete" a csornai városi könyvtárban. Több mint nyolcvanan vitték vissza késve a kölcsönzött dokumentumokat, nekik elengedték a késedelmi díjat. A közelmúltban számos rendezvénnyel várták az érdeklődőket az intézményben.

Szalayné Galambosi Tímea igazgató elmondta: a gyermekektől a felnőttekig minden korosztály találhatott magának olvasni-, hallgatni- és látnivalót. Nagy sikere volt a Játékos tudomány, A fizika csodái című kiállításnak. Több mint 300 általános és közel 300 középiskolás diák, valamint sok felnőtt tekintette meg a tárlatot és próbálta ki a bemutatott eszközöket. Látogatott volt dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténész, egyetemi docens előadása és Sohonyai Edit író-olvasó találkozója is. Utóbbi közel száz diákot vonzott.

– Évek óta hagyomány a Nagyi meséi elnevezésű programunk, ami most sem maradt el. Horváth Győző előadásában a Rábaköz élő emlékezetéről, néprajzi örökségünkről hallhattunk érdekességeket – jegyezte meg az intézményvezető. A játékos kedvű kisiskolásokra, tinikre és felnőttekre gondolva online vetélkedőt is hirdettek különböző témákban. Az eredményhirdetést és díjátadást a rendkívüli nyitvatartási napon, a Könyves Vasárnapon tartották. Ekkor adott koncertet a Garabonciás együttes is.

Az októberi könyvtári héten a bibliotéka valamennyi részlegébe ingyenes volt a beiratkozás, amivel több mint 200 felnőtt használó élt. Ismét megtartották a „megbocsátás hetét". A késedelmesen visszavitt dokumentumok után elengedték a késedelmi díjat. Ezt a lehetőséget közel nyolcvanan használták ki. Szalayné Galambosi Tímea hozzátette: örömteli, hogy egyre többen használják az egy éve elérhető online katalógusukat (www.konyvtar-csorna.hu), amelyet európai uniós pályázat segítségével folyamatosan bővítenek is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuvári testületi ülés - Modernizálnák a városi fizető parkoló rendszert

A csapadékvíz elvezető rendszer fejlesztéséről is tárgyaltak a kapuvári testületi ülésen… Tovább olvasom