Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

˝Ölögük van˝

A csornai polgármester feloszlatná képviselő-testületét. Nem kellett tíz hónap hozzá, hogy bizonyossá váljék: a két jobboldali frakció képtelen az együttműködésre.

A gondok nem az elmúlt tíz hónapban gyökereznek. Az indulatok éveken át mérgezték a helyi közéletet, és most, a kórházi ágyátcsoportosításkor csaptak a legmagasabbra. Oly mértékben, hogy a legutóbbi testületi ülés hangneme megütötte a lécet, a kritikán alul. A közéleti harc persze Csornán régi keletű, kezdetét én 1994 őszére datálom.

Ez a vita viszont már nem a kórházról szól. Csak most csúcsosodott ki igazán. Engem egyáltalán nem érdekel, hogy ki(k) miatt alakult ki ez a képtelen helyzet. Az sem érdekel, hogy ki kit csapott be és miért nem tudnak közös nevezőre jutni legalább a fontos kérdésekben. Engem az érdekel, hogy ennek a huzavonának megint a csornaiak isszák meg a levét. Annyit szenvedett már ez a szerencsétlen város a torzsalkodástól. Igazán megérdemelné, hogy végre olyan emberek irányítsák, akik képesek egy irányba húzni és akik előtt egy cél lebeg: lakóhelyük boldogulása. Én nem akarom, hogy Csornára igaz legyen a talán Szilsárkányban hallott mondás: „illen helre illen kő, különb helre különb kő". Én hiszem, hogy lehet ennél különbül is. Arra, hogy a közeljövőben a csornai testületben normalizálódik a helyzet, nem látok esélyt. A szekeret már nem húzzák egy irányba. Sőt, inkább még durvulhat a hangnem, ha van még a mostaninál is lejjebb. Ezt kellene megakadályozni, akárha új választással is, mert a város és vele együtt a Rábaköz süllyed. Mert a csornaiaknak – és ezt biztosan tudom – ebből a cirkuszból „ölögük van".

Egy dolog, ami még biztos: a Rábaköznek szüksége van kórházra, belgyógyászattal, sebészettel, szülészettel, nőgyógyászattal együtt. És ha csak egyik is megszűnik, akkor abban felelőssége lesz mindenkinek, aki az elmúlt húsz évben döntéshelyzetben volt. Ők a lelkiismeretükkel számoljanak majd el.

Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. dsj 2011. augusztus 04. 08:40
  „Nekem is ölögem van. Az egészből. Szívesen kiszállnék. Na nem "úgy".”
 • 40. Köszörűs 2011. július 19. 16:50
  „Nem a cikkhez, hozzád szólok.
  czindi !
  Ámen.
  Nem kell ébresztőt fújnod. Hidd el eddig sem aludtunk!...Legfeljebb egy kicsit pihentettük a szemeinket. Üdv. a nyugati végről !”
 • 39. czindi 2011. július 19. 09:20
  „Rábaköziként nem emlékszem, hogy valaha is "ölögöztünk" volna...Dél-Alföldre kerülve viszont elég "Ö"-betüzést hallok, ami az elején szokatlan volt, de megszoktam, és egyáltalán nem magyartalan, kellemesebb mint a pesti "mekegés"...A széthúzás pedig - sajnos - tipikus magyar betegség!
  Senki - se török, se tatár, se szovjet-hatalom, stb. - nem tudott kiirtani bennünket a Kárpát-medencéből, csak mi magunk fogjuk ezt megtenni, ha így haladunk. A 24. órában vagyunk, ideje észheztérni! Messze nem vagyok Fideszes, de ez az első kormány, amelyik ki merte jelenteni, hogy ez az ország ELSŐSORBAN A MAGYAROKÉ, csak másodsorban fogadjuk el az Unió elképzeléseit, és azt is csak akkor, ha nem sérti a nemzeti érdekeket. Innen, az ország délkeleti feléből azt látom, hogy milyen hatalmas lehetőségek vannak a nyugati végeken és nem értem, hogy Csorna hogy nem tud élni ezzel? Ez nem lehet ( csak ) politika kérdése! ÉBRESZTŐ!!!!”
 • 38. taryt 2011. július 18. 09:28
  „Muszáj mindig mindenbe belekeverni a politikát? Olyan nehéz azt elképzelni, hogy valaki egyszerűen csak jót akar a városnak, mindenféle önös érdek nélkül?”
 • 37. mazsi 2011. július 18. 06:09
  „alacskának----- acsornai ipar 1998-2001 között ment tönkre lásd MOFÉM én ugyanis ott dolgoztam 500 EMBER KERÜLT LAPÁTRA FOLYAMATOSAN !!!!!!!”
 • 36. egycsornai 2011. július 17. 21:08
  „gombócartúr meglepődnél ha tudnád melyik oldalon áll az újságíró! Egyáltalán nem érezni a politikai beállítottságát. Ahogy írt, az pártatlan.... és egyre jobban, bátrabban ír. Én gratulálok neki érte!”
 • 35. merzsebet 2011. július 17. 20:12
  „Profi10 a polgármester tudtommal soha nem volt Fideszes csak a neje,az igaz hogy Áder János kérte fel a polgármesterségre.Azon el lehet gondolkodni hogy mi okból.Talán az utódnak helyet csinálni,csak homok került a gépezetbe.”
 • 34. valko.feri 2011. július 17. 14:45
  „csak a címet szeretném kiegészíteni Ady soraival:
  ,,.... Hé, nagyurak, jó lesz tán szóba állni
  Kaszás népemmel, mert a Nyár heves.
  A Nyár heves s a kasza egyenes.
  Hé, nagyurak: sok rossz, fehér ököl,
  Mi lesz, hogyha Dózsa György kósza népe
  Rettenetes, nagy dühvel özönöl?
  Ha jön a nép, hé, nagyurak, mi lesz?
  Rablóváraitokból merre fut
  Hitvány hadatok? Ha majd csörömpöléssel
  Lecsukjuk a kaput?´´
  Ne fenyegetésnek szánom, de fogytán a türelem, s ha valami történni fog, rosszabb lesz lesz, mint az 56-os ellenforradalom (vagy nevezd aminek akarod), mert itt kő kövön nem marad. Vagy azt akarjátok, hogy a magyar állampolgárságot kapott külföldi zsoldosokkal pusztíttatjátok a magyart, hogy végre a zsidóság beköltözhessen (régi vágyuk szerint) a Kárpát-medencébe? Emberek! Próbáljatok kicsit nagyobban gondolkodni, ne csak ilyen figyelemelterelő ,,tyúkperekkel´´ hagyjátok magatok szórakoztatni. A tét nagy, csak nem veszitek észre. A neten
  keressetek utána a Bildenberg csoprtra, majd akkor többet megtudtok a háttérről. Ez nem úszítás, nem gyűlöletkeltés, csak információátadás.”
 • 33. CSIRIBIRI 2011. július 17. 13:00
  „31. rick_ 2011.07.17. 10:48
  ""Azért Kapuvárnak se volt könnyű egy Bíró Péterrel meg a Sopronból delegált ogy képviselőivel. Csornának sokkal jobb lehetőségei voltak, mert Papp és Áder önmagukban és pártjukon belül is** nagyobb kaliberűek** voltak, mint a korábbi kapuvári polgármesterek és ogy képviselők.""

  A romboláshoz és semmittevéshez tényleg **nagy kaliberüek**voltak.
  A "gyarmatosítók és rabszolgatartók" betelepülési játszmáit úgysem lehet kitalálni,hacsak nem a nagyobb"várak" kiéheztetése és saját levükben való megfőzése után mindenféle kedvezmény és kitartottság megszerzése után "ŐK" mondhatják meg a barót .
  Kellenek a nyugati cégvezetők "diszpolgárnak" csornán is ,mint a többi településen ?”
 • 32. CSIRIBIRI 2011. július 17. 12:07
  „31. rick_ 2011.07.17. 10:48
  """Azért Kapuvárnak se volt könnyű egy Bíró Péterrel meg a Sopronból delegált ogy képviselőivel. Csornának sokkal jobb lehetőségei voltak, mert Papp és Áder önmagukban és pártjukon belül is nagyobb kaliberűek voltak, mint a korábbi kapuvári polgármesterek és ogy képviselők."""

  Mutass olyan fejlődést , ami már 20 éve megne lett volna , a kistérségi és egyébb íróasztalhoz kötött munkán kívül .Az a pár álagmegóvás és kisebb fejlesztés nem egyenértékű Csornát ért károkkal mint a 86-os út és a "papi" semmittevés .
  Fényezni a semmit is lehet , főleg ha jól van tálalva/csomagolva .”
 • 31. rick_ 2011. július 17. 10:48
  „21.

  Azért Kapuvárnak se volt könnyű egy Bíró Péterrel meg a Sopronból delegált ogy képviselőivel. Csornának sokkal jobb lehetőségei voltak, mert Papp és Áder önmagukban és pártjukon belül is nagyobb kaliberűek voltak, mint a korábbi kapuvári polgármesterek és ogy képviselők.

  A gond ott van, hogy Csornán hosszú ideje MINDENNEK a politikai vetületét nézik és nem tudják átlépni a saját árnyékukat legyen szó a legkomolyabb stratégiai kérdésekről vagy akár egy koszorúzásról.”
 • 30. alacska 2011. július 17. 10:27
  „Szomorú , hogy a jobboldliak is egymás ellenségei. Ez a város semmit sem fejlödött a rendszerváltás óta, pedig volt vörös és sárga vezetése. A rendszerváltáskori MDF-es túlzott privatizáció tönkre tette a város iparát, volt egy a maga szerénységében működő termál fürdő ami szintén megszünt. A betelepülő cégek messze elkerülték a várost. Elmentek inkáb Jánossomorja, Mosonszolnok térségébe. Jánososmorjának és MoosnszolnoknaK olyan ipara van, amit az egész Rábaköz megirigyelhetne. Kórház- az állam nem tud minden kisvárosban kórházat finanszirózni- ezt tudomásul kell venni. Hiába szavazgat a képviselő testület egyik fele így, a másik fele úgy, a csornai kórház sorsa a felsőbb körökben eldöntött. Csornán egy korszerű járóbeteg ellátó központért és egy sürgősségi osztályért kell síkra szálni. A hagyományos kórháznak vége. Lesz három kórház a megyében,a győri regoinális központi, a soproni és mosonmagyaróvári. A fejlesztések, a korszerűsítések már megkezdődtek Győrben. A Csorna környéki betegeket, ha megszűnik a csornai kórház ide fogják utalni. Lehet itt akárki polgrámester vagy képviselő- tudomásul kell venni, hogy haladni kell a korral ,s ez felé tart az egészségügy is.”
 • 29. profi10 2011. július 17. 09:00
  „Kedves merzsebet!
  A polgármester az elmúlt ciklusban fideszes volt, tehát az akkor kormányon lévő kommunista maszop ellenzéke.
  CSIRIBIRI: Kapuvár legalább a rendszerváltás óta kitart egyazon oldal mellett, itt ilyen <moderálva> nem rúgtak labdába az elmúlt huszonkét évben.
  Bár azt is a Csornai nép választotta!”
 • 28. horvathsanci 2011. július 17. 08:40
  „Nem Gombócartúr, nincs igazad. A csornaiak véleményét írta le.”
 • 27. balassaz 2011. július 17. 08:21
  „Perközösséget kellene alakítani a csornai lakosoknak és a ,,képviselők" tiszteletdíját vagy fizetését visszaperelni a kamatokkal együtt, mivel a város érdekében nem tettek mást, mint csak ellentmondtak egymásnak. A város nem fejlődött, csak eladósodott. Nem erre lettek megválasztva! A visszamenőlegességre már van precedens, a ,,fijúk" kitalálták.”
 • 26. merzsebet 2011. július 17. 08:08
  „gombócartúr az roppant égető lenne ha a város véleményét írná le?
  Ha tetszik ha nem , ez a közvélemény hangja.
  Csodálkozom is hogy jött neki/mármint az újságírónak/ennyire össze.
  Talán a "népek" leállították az utcán és súgtak.
  Rábaköznek szüksége van kórházra benne szülészettel,sebészettel,nőgyógyászattal ,belgyógyászattal!!!!!.
  A" országgyűlési képviselőnk meg lobbizzon "hogy megkapja a kórház az őt megillető finanszírozást,nem többet pont annyit ami jár.Akkor nem lesz kórház ügy ,igaz még megmarad a média ügy és a síktalanítás.Ha valami csoda folytán ez is megoldódna mindjárt több utat lehetne rendbe tenni esetleg játszótér a gyerekeinknek.”
 • 25. gombócartúr 2011. július 16. 22:32
  „Vegyétek már észre, hogy a TGY álláspontját írta le!!! Olvassátok már el rendesen!!! Független újságíró, mi? Jól megkajáltátok ezt is C S O R N A I A K!!!”
 • 24. vérnarancs 2011. július 16. 22:20
  „Köszörűs!
  T. Éva mit csinált gyaloglás közben Mesterházyval Esztergom és Budapest között, mert utána egyéni képviselőként felszólalt az MSZP gyűlésen? Ez roppant érdekes, Esztergom romokban áll.”
 • 23. merzsebet 2011. július 16. 21:50
  „Éljen csiribiri!Nincs mit hozzáfűzni.A képviselőink nagy része meg már a múltban is meg volt.
  csornafc:Ki paktált le kivel?Hova is szavaz az MSZP/bocsánat független képviselő.Vagy csak rájött a megvilágosodás?
  Az én olvasatomban ezt másnak nevezik.
  profi10 a polgármester ez elmúlt ciklusban nem volt ellenzéki,csak mostanra nem kellett.
  szemi70 ne költözz még tarts ki.”
 • 22. Nózi 2011. július 16. 21:16
  „Like-olom a cikket!!! Végre valaki ki merte mondani (írni), hogy most már elég!!! Igen, Csorna az elmúlt 20 évben visszafejlődött!!! Csak azt nem értem, a legtöbb képviselő azóta is ott van a városvezetésben!!! MIÉRT??? Eddig sem tettek semmit, vagy csak keveset (tisztelet a kivételnek), szerintem ezután sem fognak!!! Kíváncsi vagyok, hogy fogják elijeszteni a szélerőmű parkosokat?! Majd a kapzsiság legyőzi az értelmet! Vagy azon megy majd a vita, melyik képviselő földjén legyenek a szélkerekek!!!
  Képviselők!!! Egyszer Csornáért is kellene dolgozni!!!!!!”
41 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Válságban is fejlesztettek

A gazdasági válság fokozottan érzékeltette hatását a járműiparban. A kereslet visszaesett, számos… Tovább olvasom