Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 19°C | 28°C Még több cikk.

Olcsó és divatos vidéken szórakozni

Csorna - Néhány éve fiatalok tömege szórakozott Csornán. A város azonban napjainkban már nem bővelkedik ilyen lehetőségekben. A helyi fiatalok jórészt autóba ülve indulnak a közeli településekre, ahol megtalálják azokat a szórakozási formákat, melyek városukból hiányoznak.
Emlékszik még valaki az Erzsébet presszóra? Arra a helyre, ami esténként fiatalok százait vonzotta? Ma egy ruházati bolt áll a helyén. Pár évvel ezelőtt Csornára jöttek át a közeli falvakból a szórakozni vágyók, napjainkban ez már fordítva történik. A csornaiaknak autózni kell, ha egy jó estét akarnak eltölteni valahol. A városi helyek általában drágák és számuk, színvonaluk sem elégséges. Mindenhol kialakult egy „törzsvendéggárda", akik nem fogadják szívesen az újonnan érkezőket.
A csornai Visy Andrea szerint nagy baj, hogy a Rábaköz központjában nincs olyan hely, ahová esténként be tudnának ülni és szórakozhatnának kedvükre. Az ifjúság egy része a közeli városokban, Kapuváron, Győrben, Sopronban, a helyi diszkókban szórakozik.

– A hely mindegy, az a lényeg, hogy kulturált környezetben tudjunk szórakozni a barátokkal. Mindig más helyre megyünk, természetesen kocsival és ha nehezen is, de találunk sofőrt. Nem nagyon „fogom vissza magam", egy este átlagosan tízezer forint „megy el", ám ez az összeg változó – árulta el a csornai Bodai Zoltán.

Néhány fiatal szívesebben jár inkább a falvakba, mert ott több az ismerős, lehet táncolni és olcsóbb is, mint egy városi diszkó. Körülbelül ötezer forintot költenek. Minden hétvégén más-más községben rendeznek bált, ahol élő zene szól. Tavasszal elkezdődtek a búcsúk is, így egész nyáron egyszerre több vidéki szórakozási lehetőségből lehet válogatni.
– Ezek a bulik azért jók, mert általában nyitottak vagy sátor alatt vannak, vagyis a hely nagyobb, így a fergeteges hangulat garantált – mondta egy szanyi fiatal, Orbán Zoltán.

Abban minden megkérdezett fiatal egyetértett, hogy napjainkban divat lett vidéken szórakozni, ami a zsebeket sem terheli meg annyira, mint a jobb, városi szórakozóhelyek. Ez utóbbiak azonban – a fiatalok szerint – Csornáról hiányoznak.

Olvasóink írták

 • 5. Hm 2008. július 01. 22:08
  „Azt mondom, van ebben a cikkben valami szomorú. Ha így folytatjuk, Csornának vége.”
 • 4. szórakozni vágyó 2008. június 30. 16:50
  „Már ahol élőzene szól!!! (mert nem minden arany ami fénylik)”
 • 3. Szindi 2008. június 30. 11:40
  „Csornán a kínai boltoké a jövő nem a fiatalok-é.Nem hiába járunk mi is a környező falukba. Hétvégén Potyondon voltunk és nagyobb élet volt mint Csornán szokott szombatonként.”
 • 2. sziszifusz 2008. június 30. 08:18
  „Ennyire a fiatalok szórakozása sem igaz - ti.az amit szórakozásnak mondanak,10-ből 8-9 esetben - jó, ha nincs a városban!
  Ha,meg minőségi az ajánlat és fizetni kell érte- nincs jelentkező!”
 • 1. Lacikó 2008. június 30. 06:50
  „Pedig Csorna is jó hely.Van patak sétánnyal,koncertek,bulik,jó levegő,strand,velness,elkerülő út,kényelmes szállodák,tágas ingyenes parkolók,...stb Ja? Hogy nem igaz.Bocsi”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint a felére csökkent a hiány

Kapuvár - Egy év alatt több mint felére csökkent a kapuvári kórház hiánya. A járóbeteg-ellátásban… Tovább olvasom