Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Oktatást segítő tízmilliók

Ebben az évben közel 19 millió forintot fordítottak fejlesztésre a csornai Csukás-szakközépiskolában.
A szakképzési hozzájárulásból megvalósított fejlesztésekről adott számot az intézmény támogatóinak a csornai Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium igazgatója. Dr. Kristóf János többek között kifejtette, hogy minden évben fontos ez a találkozó számukra, hisz lehetőség adódik a terveik ismertetésére és gyakran az ilyen összejövetelek adnak új ötleteket, vagy éppen új megoldások keresésére ösztönöznek.

Közel száz hektáron

Elmondta, az elmúlt években növekedett a tanulólétszámuk, olyan szakmák oktatását is meghonosították, amelyekre lányok is jelentkezhetnek. Meggyőződése, hogy a szakmai képzés akkor eredményes, ha a diákok az elmélet mellett üzemi gyakorlatot is szereznek. Jelenleg például közel száz hektáron gazdálkodnak. Bejelentette: tavaly 78 vállalkozástól 21 millió 170 ezer forintot kaptak, ami 271 ezer forint átlagnak felel meg. Egy támogatótól a legnagyobb összeg 2 millió 200 ezer, a legkisebb 9 ezer volt. Idén november végéig 52 vállalkozástól 12 millió 400 ezer forint érkezett az iskola számlájára.

Idén a gyakorlat

Dr. Kristóf János jelezte, hogy az előző esztendőben a szakmai elméleti oktatásra költöttek többet, idén a gyakorlati képzés területeit fejlesztették. A tangazdasági tanműhelyben öltözőt alakítottak ki a lányoknak, a tanműhelyben diagnosztikai laboratóriumot létesítettek, ahol az Otto- és dízelmotorok működését oktatják. A motorokat az Audi győri gyárától kapták. Az év során összesen 18 millió 727 ezer forintot fordítottak fejlesztésre. Tervezik egy 20 személyes autóbusz vásárlását, folytatják a munkagépek és tanműhelyi eszközök fejlesztését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyéket összekötő beruházás

Negyvennyolc szélkerékkel szélerőműparkot épít egy osztrák befektető a Répce mentén. Tovább olvasom