Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Off-road: 4X4 ötödször - GALÉRIA KÉPEKKEL

Vitnyéd - Ötödször rendezték meg az elmúlt hétvégén a vitnyédi 4x4 terepjárós-fesztivált. A kétnapos rendezvényen több mint negyven autó és harminc quad vezetője mérte össze tudását. A szervezők szerint jövőre újra a terepjáróké lesz a versenynek helyet adó csermajori bánya.
Péntek este a vitnyédi Pannónia Üzletház parkolójából rajtoltak el az ötödik alkalommal megrendezett Vitnyéd 4x4 off-road fesztivál résztvevői. Az ország szinte minden tájáról érkezett versenyzők a rendezvény első napján egy éjszakai futamon vettek részt. Az esti verseny nehézségét jelezte, hogy már a rajt után tíz perccel menteni kellett néhány leállt autót. A több mint negyven terepjáró és mintegy harminc quad (négykerekű motor) kétnapos versenysorozat keretében mérte össze tudását.

A szombati versenynapon a 85-ös főúttól délre „erdőn-mezőn", valamint a csermajori bányában, speciális szakaszokon versengtek a résztvevők. A bányába kilátogató érdeklődők ismét nem csalódhattak, hiszen a quadosok és a terepjárók vezetői gondoskodtak a látványos rendezvényről. A bőven terjengő benzingőzben néhol szinte függőleges járatokban küzdöttek az autók.

Tóth István szervező lapunknak elmondta: a jövő évben újra várják a 4x4 versenyek megszállottait a Rábaközbe. Versenyeredmények A hétvégi versenyen a quadok versenyében, két kategóriában Rózsavölgyi Richárd és Apkó László bizonyult a legjobbnak.

Az autóknál, az utcai versenyek úgynevezett „rövid" kategóriáját (ez a rövidebb járművet jelenti) az Ambrus–Scheffer páros, míg a „hosszú" kategóriát a Hencz–Hencz páros nyerte. A profi kategória kisméretű autóiban a Boros–Molnár páros, míg a nagyobbaknál a Balogh–Kéri páros bizonyult a legjobbnak. Az extrém kategóriát a Menich–Kapu páros nyerte. Terepjárós-fesztivál: A kétnapos rendezvényen több mint negyven autó és harminc quad vezetője mérte össze tudását.

Többi képhez: katt a képre! - Fotó: Turbók Attila

A szombat délelőtti verseny képei. Fotó: Turbók Attila

Olvasóink írták

 • 8. Kapuvári 2008. július 07. 17:12
  „Ez a programm egy szűk rétegé volt, nem beszélve a környezet rombolásáról!”
 • 7. erdő 2008. július 07. 12:47
  „Biztos volt aki jól érezet magát,ugyan semmi kifigásom a sport ellen ,de mikor a saját erdőmbe akartam kijutni,felvilágositottak hogy tünjek el az utból. Ugy tudtam hogy ha kiakarok jutni a földemre nem kell engedélyt kérnem,de biztos ezt is rosszul tudom,mint azt is hogy rendszám nélküli jármüvek még a földutakonj sem járhatnak.
  Egy kérésem viszont lenne:Ki fogja rendbetenni a tönkrement utakat,aki kérte vagy kiadta az engedélyt?”
 • 6. nef 2008. július 07. 09:46
  „szar volt! elverte az eső az egészet!”
 • 5. antistar 2008. július 07. 06:51
  „Kedves HM ! És ez mi volt ha nem fanyalgás?! Vedd tudomásul, hogy a fórum azért van , hogy bárki bármilyen néven azt írjon amit akar, vagy ami a véleménye! Ha nem tetszik, lehet.....”
 • 4. quest 2008. július 06. 21:46
  „Tényleg jó verseny volt!”
 • 3. Norm 2008. július 06. 14:11
  „Nagyon jó és színvonalas verseny volt le a kalappal mindenki előtt.Jövőre remélem folytatódik.”
 • 2. Hm 2008. július 06. 12:06
  „"Élvezettel" olvasom a rábaközi újságcikkek hozzászólóit. Még csak véletlenül sem dícsérnek semmit és senkit. Nem mintha arról kellene szólni egy netes fórumnak, hogy mindenki elvtelenül dícsérget, de az, hogy csak a fanyalgásnak, meg az anyázásnak van helye, már kicsit dühítő. Nálunk Csornán fele annyi rendezvény vagy program nincs, mint Kapuváron és környékén, de a hivatásos fanyalgóknak ez sem tetszik. Igazán ehhez nincs is mit hozzáfűzni, ha csak azt nem, amit kedvenc :) kormányfőm mondott: el lehet menni.”
 • 1. macilaci 2008. július 05. 13:09
  „csak megint tűz ne legyen”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kispénzű nyári karbantartások Rábaközszerte

Rábaköz - A tisztasági meszeléstől a tantermi parketta cseréjén, kerékpártároló építésén és az… Tovább olvasom