Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

Odalett a raktárkészlet, veszélyben a jövőjük

Tűz pusztított csütörtökön délután egy csornai textilboltban. Egy helybeli, négygyerekes család üzlete ment tönkre, miután a szomszédságban valószínűleg gondatlanul szigetelték a tetőt.

Nagy bajba került Csornán a négygyermekes Tóth család. Csütörtökön kiégett Erzsébet királyné utcai textilboltjuk raktárhelyisége. A kár több millió forint és Tóthék egyelőre nem tudják, képesek lesznek-e talpra állítani vállalkozásukat. A tüzet a szomszédságban tetőt szigetelő munkások okozhatták.

– Kora délután vonultak el a szakemberek, akik a bolt feletti lakó megbízásából tetőt szigeteltek. Fél négykor pedig lángokban állt a raktár – mondta a Kisalföldnek Tóth Róbert, az üzlet tulajdonosa. – Nem győződtek meg ugyanis arról, hogy a lapos tető alatt stukatúrnád van. Lánggal melegítették a szigeteléshez használt anyagot, alatta beizzott a fa, a nád és csak idő kérdése volt, hogy lángra kapjon. A tűzoltókat riasztottuk, de a textileket, ruhákat, szőnyegeket nem tudták megmenteni. Milliós a kárunk. Hogyan tovább? Nem tudjuk.

Tóth Róbert üzlete és raktárkészlete romjai fölött. A milliós kár után nehéz lesz talpra állniuk.
Tóth Róbert üzlete és raktárkészlete romjai fölött. A milliós kár után nehéz lesz talpra állniuk.

Tóthék több mint húsz éve üzemeltetik itt üzletüket. A családnak – négy gyermekkel– ez a bolt jelenti, jelentette a megélhetést. Abban bíznak, hogy a bajt okozó cég kártalanítja őket.

– Ügyvédhez fordultunk és felvettük a kapcsolatot a kivitelezővel. Jártak itt és elismerték hibájukat. Igyekszünk megegyezni velük, remélem, korrektek lesznek és teljes kártérítést fizetnek. Ettől függ a jövőnk: sikerül-e megmenteni a vállalkozást. Amúgy is annyi teher van egy kicsi üzleten, nagyon nem hiányzott ez a tűz. Nemcsak a raktárkészlet semmisült meg, a füst, a korom és a bűz a boltban lévő árut is tönkretette – sorolta a problémákat Tóth Róbert.

Némi megnyugvást jelent a családnak, hogy a bajban számíthatnak barátaikra, akik majd a helyreállításban, takarításban segítenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állásajánlatok munkát keresőknek Rábaközben

Kapuvári és csornai kirendeltség állásajánlatai. Tovább olvasom