Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Nyugdíjba készül az igazgató főorvos

Távozik posztjáról dr. Krizmanich Mária, a csornai Margit Kórház igazgató főorvosa.

A csornai Margit Kórház vezetősége továbbra is mindent megtesz, hogy az intézmény aktív ellátása megmaradjon. Ez a célja a város önkormányzatának is.

A hír kapcsán sokféle találgatás látott napvilágot a városban, ezért magától az érintettől érdeklődtünk.

Időben utódot találni

– A múlt héten a gazdasági igazgatóval és az önkormányzati biztossal a Kórház helyzetéről, a likviditási gondokról tájékoztattuk a polgármester urat – kezdte az igazgató főorvos. – Akkor említettem, hogy szeretnék nyugdíjba menni, mivel júliusban elérem a korhatárt. Azért vetettem ezt fel, mert időben meg kell találni az utódomat, át kell adni a feladatokat. Ennyi történt, de gondolom, hogy erről még szót váltunk a város vezetőivel, mert az említett összejövetelen nem ez volt a beszélgetés témája.

Káosz az egészségügyben

A Kisalföld kérdésére, hogy döntésében közrejátszott-e az egészségügyben tapasztalható káosz, dr. Krizmanich Mária ekképpen válaszolt:

– Nem mondhatom, hogy nem. Azt sem, hogy kizárólagosan ez az oka. 1995 óta Kórházigazgató vagyok, végig nagyon nehéz volt ez az időszak és elfárad az ember. Kevesen is vagyunk, sokfelé kell helytállnom. De a fő ok az, hogy hatvanéves leszek.

Dr. Krizmanich Mária azon még nem gondolkodott, hogy nyugdíjasként praktizál-e majd. A Margit Kórház jelenlegi helyzetével kapcsolatban kijelentette: az intézmény vezetősége továbbra is mindent megtesz, hogy a Kórház aktív ellátása megmaradjon. Ez célja az önkormányzatnak is.

Sikeres bevételnövelés

– A Kórház adósságállománya két éve stagnál – tette hozzá. – Lehet, hogy az őszi hónapokban nehezebb lesz a helyzetünk, ha a finanszírozás nem változik. Azt még Molnár miniszter úr ígérte meg, hogy a súlyszám értékét, a krónikus ellátás napidíját és a járóbeteg-ellátásban a pontértéket emelik. Ám ezek közül eddig semmi sem valósult meg. Emellett magunk is mindent megteszünk, hogy növeljük a bevételeinket. Ezért tartós időre bérbe adtuk a könyvtárat képzés céljára. Vállaljuk idős, beteg emberek ellátását térítés ellenében, átmenetileg, például a családtagok szabadsága idejére. A Margit Kórház Alapítvány által vásárolt elektromágneses kezelőkészülék pedig kiváló hatásfokkal használható – ugyancsak térítés ellenében – a mozgásszervi kezeléseknél. A bevételek növelése érdekében pályáztunk az egynapos sebészetre is. A létszámot viszont nem tudjuk tovább csökkenteni.

Dr. Krizmanich Máriától azt is megtudtuk, hogy a Margit Kórházban is bevezették a várólistát. Elmondta, hogy a sebészeten a hónap feléig elvégzik az ütemezett műtéteket, a hónap második felében a volumenkorlát miatt csak kevés operációt lehet elvégezni.

Haszonits József

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rába: akciócsoport indul

Jövő héten szerdán Szentgotthárdon tartja alakuló ülését a Rába-szennyezés megszüntetéséért létrehozott magyar–osztrák akciócsoport. Őri István, a szaktárca kabinetfőnöke gyors eredményre számít. A csoportban a térségben élőket Nemes László, a Rába Szövetség elnöke képviseli. Tovább olvasom