Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Nyugdíjasokat hívnak az iskolapadba

A Kisalföld támogatásával Nyugdíjas Akadémiát indít a Csornai Többcélú Kistérségi Társulás Felnőttképzési Központja.
A hat alkalomból álló sorozat első előadása november 18-án lesz a csornai Városi Művelődési Központban. Ehhez regisztráció szükséges.


A Csornai Többcélú Kistérségi Társulás a Norvég Finanszírozási Mechanizmus támogatásával hozta létre akkreditált felnőttképzési központját. Képzéseik tervezése során kiemelt figyelmet fordítanak a munkaerő-piaci igényeknek, filozófiájuk szerint az élethosz-
szig tartó tanuláshoz nem csak az aktív korosztályok számára kell hozzáférést biztosítani.

Sipos Bernadett, a társulás Tudásközpontjának felnőttképzésért felelős vezetője elmondta: – A megyében működő hasonló kezdeményezések tapasztalata az, hogy az érintett korosztály körében nagy az érdeklődés az ilyen jellegű előadás-sorozatok iránt. Ezért úgy döntöttünk, kihasználva az intézményünk nyújtotta lehetőségeket, Nyugdíjas Akadémiát indítunk Csornán. Célunk, hogy az időseket érdeklő témákból állítsunk össze egy csokorra valót – mondta a társulás vezetője.
A szemeszter nyitó előadása november 18-án lesz, akkor Heiter Róbert Gottfried premontrei atya Tradíció és globalizáció, avagy a fenntartható ember a XXI. században címmel beszél a modern kor emberét érő változásokról, a vallás, a hagyományok mai szerepéről.

Később szó lesz művészetekről, egészségügyi kérdésekről, bűnmegelőzésről, az idősek elleni bűncselekményekről, internetről, a számítógép használatáról, a turizmus lehetőségeiről. Azok a hallgatók, akik legalább négy előadáson részt vesznek, tanulmányaik lezárásaként díszoklevelet vehetnek át.

A Nyugdíjas Akadémiát a Kisalföld is támogatja. A hat alkalomból álló szemeszter előadásai ingyenesek, azonban a részvétel regisztrációhoz kötött. A szervezők várják az egyéni jelentkezőket, illetve akár nyugdíjasklubok, szervezetek, közösségek csoportos csatlakozását is. A részletekről érdeklődni, valamint regisztrálni november 17-ig a 96/593-451-es telefonszámon lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Audi és Suzuki ütközött Csornán - fotók

Egy Audi és egy Suzuki ütközött a 85-ös főúton Csorna belterületén csütörtökön délelőtt. Tovább olvasom