Kisalföld logö

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 5°C | 21°C Még több cikk.

Nyomozás indult a csornai médiaszerződés ügyében

A megyei rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmisei nyomoznak a csornai önkormányzat médiaszerződésével kapcsolatban. Az MSZP helyi szervezete tett feljelentést azzal, hogy visszaélés történhetett a testületi ülés szavazását megelőzően.
A megyei rendőr-főkapitányságra került vissza az MSZP rábaközi elnökségének feljelentése. Mint ismert, a szervezet a csornai önkormányzat médiaszerződésével kapcsolatban tett észrevételt a győri városi ügyészségen. (Kisalföld, 2011. április 12.) Most a főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya indított hivatali visszaélés gyanújával nyomozást. Kocsis Tünde alezredes, sajtóreferens megerősítette a Kisalföld információit. Kiderült, ismeretlen tettes ellen indult az eljárás.

A városi ügyészség a központi nyomozó főügyészségnek adta át az ügyet. Utóbbi szervezet határozata alapján vette át a vizsgálatot a megyei főkapitányság.

Az előzmények: a csornai képviselő-testület úgy határozott, hogy ötvenmillió forintos szerződést köt a helyi televíziót is működtető Molnár kft.-vel. Az MSZP rábaközi szervezete azért tett feljelentést, mert úgy vélték: visszaélés van a háttérben. Balogh Csaba volt szocialista – most független – önkormányzati képviselőre hivatkoztak. Szerintük ugyanis volt párttársuk bevallotta nekik: a helyi tévé pályázatának ügyében kényszerhelyzetben volt. A cég, amelyiknél a képviselő dolgozik, gondozta ugyanis a kft. tulajdonosának kertjeit, de a 2010-es munkákról szóló 450 ezer forintos számlájukat a vállalkozó nem fizette ki. – Ezért megállapodott vele, hogy két őt érintő önkormányzati ügyben – Bartók Béla utcai telekügy és a helyi tévé „nyilvánosságpályázatára" beadott csaknem 50 milliós ajánlata – a vállalkozó érdekét szem előtt tartja. Viszonzásul ő kifizeti a tavalyi számlájukat. (Kisalföld, 2011. április 12.) Balogh Csaba cáfolta a felhozottakat és a személyét ért vádak miatt kilépett a pártból. (Kisalföld, 2011. április 13.)

Olvasóink írták

 • 5. sorok_közt 2011. június 10. 14:13
  „nem tudom, lehet hogy szombat v. hétfő volt..”
 • 4. Goldman 2011. június 10. 09:48
  „Vasárnap is van képviselőtestületi ülés, hogy online adják? Vagy felvétel volt?”
 • 3. kap_ 2011. június 09. 18:51
  „sorok_közt!

  Végre valaki, akivel egyetérthetek. Nevetséges a "közvetítés".. :(
  Senkinek nem szúrt eddig szemet? A kedves Fideszeseknek sem, akik megszavazták???”
 • 2. janika 2011. június 09. 14:58
  „Jé csak nem dolgozik a bűnüldözés ilyen hivatali ügyekben? vajon a szemétszállítás és csatorna építési ügyekben mikor nyomoznak? Vagy lehet,hogy nekik is kell fizetni, akkor is amikor nem szemetelnek? Vagy nekik is áramot kell szolgáltatni a csatorna rendszert üzemeltető cégeknek ingyen? Avagy a lakosság e téren történő fosztogatása nem is bűn?”
 • 1. sorok_közt 2011. június 09. 14:16
  „Néztem vasárnap (?) a közvetítést. Hát egy kamerával ez elég gagyi! A párbeszédnek mindig csak az egyik megszólalója látható.Egy idő után ez kínossá kezd válni, ekkor az operetőr (?) szép lassan a másik felé fordítja a kameráját, és mire a beszélőhöz ér ,az természetesen befejezi a mondókáját,így aztán kezdődhet az első felszólaló kamerás üldözése. jót mulattam. az 50 milla kidobásán viszont nem.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hat órán belül másodszor gázoltak gyalogost ugyanott Kapuváron

Ismét gyalogost gázoltak Kapuváron a mozival szemben lévő gyalogátkelőnél. Tovább olvasom