Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Nyolcvannyolc millió szociális központra

Hatvanmillió forint pályázati forrásból és huszonnyolcmilliós önrészből kistérségi szociális ellátó központot alakítanak ki Kapuváron a gimnázium kollégiumában.

˝Sors-Társ˝ Kistérségi Szociális Szolgáltató Központ kialakítása kezdődött meg a minap a kapuvári gimnázium egykori kollégiumában. Az EU és a magyar állam jóvoltából hatvanmillió forint támogatásban részesült a helyi önkormányzat, melyhez Kapuvár – saját erőből – huszonnyolcmillió forintot tesz hozzá. A program megnyitóját szerdán délelőtt, immár az átépítés zajával kísérve tartották az egykori kollégium épületénél.

A megnyitón Hámori György polgármester kijelentette, a kórház hátsó traktusánál, alig néhány száz négyzetméteren valósulnak meg Kapuvár történetének legnagyobb fejlesztései. – A kórházra és a szolgáltató központra immár több mint másfél milliárd forint beruházási forrás érkezett a városba – jelentette ki. Az épületet tartalommal és funkcióval majd a július eleji kezdést követően a helyi családsegítő intézet feladata lesz megtölteni.

Sors-Társ központ: Teljesen átalakítják az egykori kollégiumot.
Sors-Társ központ: Teljesen átalakítják az egykori kollégiumot.

A kistérségi szociális központ szakmai programját Báthy Andrásné, a Máltai Szeretetszolgálat regionális titkára dolgozta ki.

Az átalakítás során az épület új külsőt és teljesen átalakított belsőt kap, ahol liftet és többek közt terápiás lakást alakítanak ki. Az úgynevezett ˝ugródeszka˝ terápiás lakás hivatott a mozgássérülteket, fogyatékossággal élőket felkészíteni az önálló életvitelre. Napkollektoros energiarendszert, új víz- és fűtésrendszert kap az épület, teljes körű nyílászárócsere és akadálymentesítés is a tervek része az egykori kollégiumon.

A kapuvári családsegítő intézet ellátási területén már meglévő szociális alapellátások is az új központba kerülnek, emellett mintegy harmincöt rászorulót tudnak júliustól ellátni a kistérségi központban.

Olvasóink írták

 • 3. rick 2010. január 21. 19:35
  „Indult valamelyik helyi vállalkozás a kötelezően lebonyolítandó nyílt közbeszerzési eljáráson?
  Ha nem, akkor ez teljesen természetes...

  Ha igen, akkor lehetett volna esetleg kezdeni valamit, de csak óvatosan, mert vékony a jég, ha szabálytalanság vagy törvénytelenség történik, akkor a versenytársak tutira megtámadják a döntést.

  Ha engedte a város a közbeszerzési felhívásban alvállalkozók bevonását, ott tudnak a kisebb helyi vállalkozások bekapcsolódni, ha a kivitelező is úgy gondolja.

  Sajna egyáltalán nincs garancia, hogy egy közbeszerzéses beruházást kisebb helyi cégeknek lehet juttatni. Hogy ez jó vagy nem azt esete válogatja.”
 • 2. sziszifusz 2010. január 21. 19:27
  „Ez mind szép csak az a hiba ez a kollégium húsz éve nem kollégium-mert az első nem komenista döntések egyike volt - megszüntetni!Hogy még ma is kollégium - a komenisták bűne!”
 • 1. Marcipán 2010. január 21. 17:57
  „Ez mind szép,.......csak az a baj, ezekből a beruházásokból nem jut semmi a helyi építőipari vállakozásoknak...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új műszerek egy százalékokból

Lakossági támogatásból nyolcmillió forintos eszközbeszerzést valósítottak meg a csornai kórházban. A… Tovább olvasom