Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Nyolcvanmillió forint kellene

A szakminisztérium rendelete szerint szabványosítani kell a játszóterek játékait.
Kapuváron a következő négy évben erre nyolcvanmillió forintot kellene költeni, ám a költségvetésben jelenleg nincs rá fedezet. Kapuváron a Táncsics utcában nemrégiben mértek ki új építési telkeket. Emiatt az ottani játszóteret a polgármesteri hivatal szándékai szerint áthelyezik.

Amikor át kell helyezni

A közel egyhektáros terület felét értékesítik, a fennmaradó részre szánják a felújított és némileg bővített játszóteret. Egy másik labdatér létesítése érdekében az önkormányzat már pályázatot nyújtott be a megyéhez. A három és fél millió forintos költségvetés felét a városháza önrészként biztosítja. A helyszín még nincs kijelölve, valószínűleg a belváros vagy a lakótelep valamelyik alkalmas helyére kerül.

Biztonságtechnika

Kapuvár tizenhét játszóterének túlnyomó részét még a ’70–80-as években telepítették. A közeljövőben ellenőrzik ezek biztonságosságát, a szabványoknak nem megfelelő eszközöket kicserélik vagy megszüntetik. Ilyenek például a forgó hinták. A már felújított játszóterek további ellenőrzését a fogyasztóvédelmi felügyelőség végezné. Ahogy azt Vertetics István, az önkormányzat városfejlesztési irodájának vezetője elmondta, a mintegy hetven játszószer jövő év közepéig várható előzetes felülvizsgálata is majdnem félmillió forintjába kerül a helyi költségvetésnek. A felújítási munkákat azonban 2008-ig mindenképpen be kell fejezni.

A legolcsóbb hatvanezer

Az önkormányzat készített egy tanulmányt, melyben igyekeztek felmérni egy-egy játszótér felújításának költségeit. A legolcsóbb játékszer hatvanezer forintnál kezdődik, és az ár elmehet akár tízmillióig is. Várható, hogy a tizenhét játszótér szabványoknak megfelelő átalakítása mintegy nyolcvanmillió forintba kerülne az elkövetkező években, amire azonban a helyi költségvetésben nincs fedezet. Ezzel együtt nem kizárt a játszóterek számának csökkentése sem, de ennek elkerülésére a városháza minden lehetőséget megragad.
Az irodavezető elmondta: a hiányzó pénzt pályázatok útján szeretnék előteremteni. Az ötezer lakosnál nagyobb városoknak ötvenszázalékos, vissza nem térítendő támogatás igényelhető e célra.
A mintegy hetven játszószer jövő év közepéig várható előzetes felülvizsgálata is majdnem félmillió

forintjába kerül a helyi

költségvetésnek. A felújítási

munkákat azonban 2008-ig mindenképpen be kell fejezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Létszámcsökkentés és munkaerő-felvétel

Az improduktív létszám csökkentésével, ám a termelésben dolgozók számának növelésével számol a Kapuvár Hús Rt. Jövőre ötven új munkahelyet ígértek. A debreceni székhelyű cégcsoport forgalmából egyharmaddal részesül a rábaközi üzem. Az induláskori négyszáz főshöz képest valamelyest csökkent a Kapuvár Hús Rt. dolgozóinak létszáma. Tovább olvasom