Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 12°C | 24°C Még több cikk.

Nyolcvanhárom versenysajt az ünnepen

A kétnapos országos sajtverseny alatt Vitnyédre figyel a szakma, bár idén némileg kevesebb gyártó jelentkezett a rendezvényre.

Tegnap  délelőtt megkezdődött a kilencedik vitnyédi sajtünnep. Az első nap a szakmai programoké volt, ma délelőtt pedig díjátadással és sajtlovagavatással folytatódik az ország legnívósabb szakmai fesztiválja.

A kétnapos  országos sajtverseny  alatt Vitnyédre figyel a szakma, bár idén némileg kevesebb gyártó jelentkezett a rendezvényre. Így is az ország szinte minden részéből érkeztek vendégek a Rábaközbe, többek közt Tiszafüred, Szekszárd és a megye több településének termékeit, mintegy huszonkét cég nyolcvanhárom versenysajtját méricskélte az országos zsűri péntek délelőtt.

A két helyszínen zajló szakmai értékelésen kemény és félkemény sajtokat (ez utóbbiból több mint húszfajtát), ömlesztett, juh- és kecskesajtokat vizsgált a szigorú zsűri. Az ítészek elnöke, dr. Schreiner Ernő elmondta: a két zsűri hét-hét tagját a gyártó cégek képviselőiből a helyszínen választották ki. Az  értékelésnél a termékek állománya, színe, íze, illata és lyukazottsága alapján döntik el a minőségi sorrendet. A díjakat ma délelőtt adják át Vitnyéden.

A rendezvény szervezésében tevékeny részt vállal a csermajori iskola. Méltán büszkék rá, hogy mára a vitnyédi sajtünnep a legnívósabb országos szakmai rendezvénnyé vált.

Míg pénteken a zsűri tesztelte a termékeket, addig ma délelőtt az ünnepélyes díjátadás után sajtlovagavatás és kóstoló lesz, és bemutatják az ország legnagyobb sajtját is, amit természetesen a  vendégek el is fogyaszthatnak. Délben mesterszakács-bemutatóval folytatódnak a programok, majd a délutáni kulturális bemutatók mellett a tejivás bajnokai is megmérkőznek.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közhasznú társaság osztja szét az adományokat

A Magyarországra kerülő felszerelés elosztására és karbantartására a kapuvári önkormányzat és Szalay Antal egy közhasznú társaság alapítását határozta el, melyről képviselő-testületi döntés is született a minap. Eszerint a Provertha tulajdonosa negyvenkilenc százalékot birtokolna a megalakítandó társaságban, a maradékon a kapuvári önkormányzat és az esetleg belépő egyéb települések osztoznának. Tovább olvasom