Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Nyolc pályázó két kapitányi helyre

Kapuvár és Csorna rendőrkapitányi posztjaira nyolc pályázat érkezett. Döntés egy hét múlva.
Kapuvár és Csorna rendőrkapitányi posztjaira nyolc pályázat érkezett. A bírálóbizottság – a hétfői meghallgatás után – a héten hozza meg döntését, melyet írásban közölnek az érintettekkel.

A két rábaközi kisváros, Csorna és Kapuvár  rendőrségének élén jelenleg megbízott vezető van, az állások betöltésére a megyei főkapitány pályázatot írt ki. A két szomszédvárban már hetek óta folynak a találgatások, az esélylatolgatások. Csornán Kiss József alezredes a megbízott vezető, akit idén május harmadikán – Tellesz Endre felmentését követően – bíztak meg a feladattal. A szomszédos Kapuvár megbízott rendőrkapitánya Kiss Zoltán őrnagy, aki a múlt hónapban, Szabó Iván nyugdíjba vonulása után került a posztra.

Dr. Szabadfi Árpád dandártábornok, megyei főkapitány érdeklődésünkre elmondta: a két vezetői posztra nyolc pályázat érkezett. Elbírálásukra bizottságot hoztak létre, mely tegnap délelőtt meghallgatta a pályázókat. „Jó és színvonalas pályázatok érkeztek hozzánk, a bizottság, az elbeszélgetéseket is figyelembe véve, még a héten írásban megküldi mindenkinek a döntést" – mondta a megyei főkapitány.

Információink szerint a kapuvári állás tűnik „népszerűbbnek". Erre a beosztásra hat(!) rendőr is pályázik. Úgy tudjuk, a hat aspiránsból négyen helybéli származásúak. A város vezető rendőrei az utóbbi években többször váltották egymást. Kovács Géza felmentését követően – 2001 júniusától – három kapitánya is volt Kapuvárnak. Ahogy ennek kapcsán dr. Szabadfi Árpád főkapitány nemrég Kapuváron kijelentette: „Azt megígérhetem, hogy a legalkalmasabb jelölt mellett döntök."
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Margit Kórház: sok kis lépés

Margit Kórház helyzetéről, jövőjéről tartottak lakossági fórumot a minap Csornán. A rendezvényen elhangzott: az önkormányzat célja, hogy az intézmény hosszú távú működését biztosítsa. Ezt szolgálja a képviselő-testület által nemrégiben jóváhagyott intézkedési terv. Dr. Krizmanich Mária a kórház elmúlt tíz évét értékelte, beszélt a különböző finanszírozási formákról. Tovább olvasom