Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Nyolc kitüntetett a városért

Dr. Biró Péter polgármester Kapuvár elismerését tolmácsolta az arra érdemeseknek augusztus huszadika alkalmából. Két-két az oktatásban és az egészségügyben dolgozó, valamint egy közalkalmazott, egy köztisztviselő és egy sportoló teljesítményét méltatták. Közművelődési munkáért kitüntetést vehettek át a kapuvári fúvósok.
Az államalapítás ünnepén Kapuvár nem feledkezett meg a közt szolgálók munkájáról.
Kiváló oktató-nevelő munkájáért Bertók Kálmánt jutalmazták. A nyugalmazott tanár a Felsőbüki Nagy Pál Gimnáziumban tanított pályája kezdetétől nyugállományba vonulásáig. Híres volt követelményrendszeréről s a nemzet sorsa iránti elkötelezettségéről. Alapítója és aktív közreműködője volt a gimnáziumi hajómodell-egyesületnek.
Szintén kiváló oktató-nevelő munkáért kapott elismerést Szoldatics József, a Felsőbüki-gimnázium tanára. A pedagógus évek óta eredményesen dolgozik azért, hogy korunk nélkülözhetetlen tudományága, a számítástechnika minél több ember részére hozzáférhető legyen.
Kiváló közalkalmazotti munkáért Kovács Imréné vehetett át kitüntetést. A vezető gondozónő 33 éve áll az egészségügy, a szociális ágazat szolgálatában. Munkaköre sokrétű, vezetői feladatain túl csoportban végzi a kicsik gondozását, intézményi ellátását.
Kassai Zoltánt, adó- és vállalkozási ügyintézőt kiváló köztisztviselői munkájáért jutalmazták. Az adó- és vállalkozási irodához kapcsolódó munkáján kívül ellátja a polgári védelemmel és a honvédelemmel összefüggő feladatokat is.
Kiváló egészségügyi munkáért ketten részesültek városi elismerésben. Dr. Halmi Margit a kapuvári kórház gyermekosztályán magas szakmai színvonalon végzi gyógyító munkáját. Az aktív fekvőbeteg-ellátás átszervezése után a mátrix osztály csecsemő- és gyermekszakellátás szakmavezető főorvosa lett. Szakmai felügyelete alá tartozik az újszülöttrészleg is. A Kék Forrás a Gyermekekért Alapítvány kuratóriumának elnöke.
Török Lászlóné körzeti nővér húsz éve a házhelyi háziorvosi rendelőben dolgozik. Szakmailag folyamatosan továbbképzi magát. A csecsemőápolói szakképzettségen kívül megszerezte a házibeteg-szakápolói és foglalkoztatás-egészségügyi szakasszisztensi képesítést is.
Kiváló sportmunkáért Németh Gábor karatéka, karateedző vehetett át kitüntetést. A sportoló 15 éve kezdte pályáját. Gyermek, serdülő, ifi, junior és többszörös magyar felnőtt bajnok, nemzetközi versenyek győztese. A férfi válogatott keret tagja. A magyar csapatban szerepelt az 1998-as dániai és a 2000-es spanyolországi Európa-bajnokságon, valamint a budapesti Világkupán.
Kiváló közművelődési munkáért díjat kapott az idén negyvenéves kapuvári fúvószenekar.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A képzetteket keresik Kapuváron

Kapuvár térségében – a megyei átlaghoz hasonlóan – a regisztrált munkanélküliek száma… Tovább olvasom