Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Nyolc kerék segít húszmillió forintból

Nyolc kerékkel gyarapodott a közelmúltban Bágyogszovát közössége. A nyolc kerékhez két jármű tartozik: egy falubusz és egy terepjáró a polgárőröknek.

Két új járművel gazdagodott a közelmúltban Bágyogszovát. A helyi polgárőrök kaptak egy terepjárót, illetve az önkormányzat vásárolt falubuszt. Mindkét fejlesztéshez pályázati támogatást kaptak. Horváth László polgármester elmondta: hosszú ideig szeretnék használni a járműveket, ezért ésszerűen és körültekintően működtetik őket.

– Bágyogszovát eddig nem rendelkezett falubusszal, így nagy örömmel használjuk – fogalmazott a községvezető. – A helyi civil szervezetek, az idősek, az iskolások és óvodások utaztatásában tesz majd jószolgálatot elsősorban. A busz nem keverendő össze a falugondnoki buszokkal, más célra használjuk majd. Az üzemeltetését önkormányzatunk vállalta, ahogy a gépkocsivezető bérét is mi finanszírozzuk. Úgy tervezzük, heti két alkalommal közlekedik majd, tehát költségtakarékos üzemmódban. A beszerzéséhez a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból tízmillió forintot kaptunk pályázaton, kétmillió-hatszázötvenezer forintot pedig a községi költségvetésből biztosítottunk.

A falubuszt költségtakarékos üzemmódban használják majd, mondta Horváth László polgármester.
A falubuszt költségtakarékos üzemmódban használják majd, mondta Horváth László polgármester.

Horváth László elmondta, a falu polgárőr-egyesülete ugyancsak értékes járművel gyarapodott. 5 millió forintos terepjárójukat a napokban vehették át.

– Szintén pályázaton nyertek polgárőreink támogatást, melynek elkészítésében a polgármesteri hivatal munkatársai segítettek nekik – tette hozzá. – Az egyesület jelenleg átszervezés alatt áll, azt szeretnénk, ha minél többen csatlakoznának hozzájuk. Az autóval hatékonyabban tudnak majd a közbiztonságra figyelni és ellátni a szolgálatukat. A jármű költségeit természetesen az önkormányzat fedezi majd. A tagok figyelmét felhívtuk, hosszú évekig szeretnénk használni, ezért kértük, hogy vigyázzanak rá. Munkájukra szükség van, a helyiek is egyre jobban elfogadják tevékenységüket és számítanak rájuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elismerés Márton atyának

Helyi elismerést kapott a közelmúltban Fazakas Zoltán Márton premontrei kormányzó perjel. Tovább olvasom