Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

Nyitva a csornai kettős gyilkosság aktája

Győr-Moson-Sopron - A megyében elkövetett felderítetlen emberölési ügyeket „leporolnak", ismét alaposan átnéznek, elemeznek a megyei életvédelmi nyomozók. A csornai kettős gyilkosság és a Győrszentiván melletti parkolóban lelőtt román állampolgár ügyét is elővette a rendőrség.
Nemrég számoltunk be arról, hogy a megyében elkövetett és még el nem évült felderítetlen emberölési ügyek közül ötöt „leporolnak", ismét alaposan átnéznek, elemeznek a bűnügyi osztály nyomozói. Akkor a soproni könyvárusgyilkosság nyomozásának részleteiről tájékoztatott Károlyi Zoltán alezredes, a megyei főkapitányság életvédelmi felderítő alosztályának vezetője.

A következő „leporolt" ügy a csornai kettős gyilkosság. Az akkori Felszabadulás, most Erzsébet királyné utca egyik családi házába 1990. november 27-én este 10 és másnap hajnal 4 között ismeretlenek úgy mentek be, hogy a világítóablakot betörték és elfordították a zárban lévő kulcsot. Az ott élő idős testvérpárt – Cs. Erzsébetet és Cs. Imrét – brutális módon agyba-főbe verték. A nő a helyszínen, a férfi a kórházban halt meg. Eszméletlen volt mindvégig, kommunikálni nem lehetett vele.

– A lakást feldúlták, alaposan átkutatták az elkövetők, aranyat és készpénzt vittek el, a tanúvallomások alapján úgy négyszázezer forint étékben. A nyomozás során hamarosan eljutottunk két emberhez, akiket meggyanúsítottunk a bűncselekmény elkövetésével. Ők tagadták, hogy közük lenne az ügyhöz, s bár az alibijüket sikerült megdönteni, de a személyi bizonyítékokon – tanúvallomásokon – kívül a tudomány akkori állása szerint használható tárgyi bizonyítékokat nem tudtunk összeszedni. Meg kellett szüntetni a nyomozást – magyarázta Károlyi Zoltán.

Három évvel ezelőtt egy harmadik személy is a rendőrség látókörébe került, megvizsgálták, hogy lehet-e köze a gyilkossághoz, de a nyomozás folytatását nem rendelték el. Ugyanis nem volt olyan bizonyíték, amely azt megalapozta volna.

Nem mondtunk le arról, hogy folytassuk a nyomozást, ha valamilyen bizonyíték vagy használható bejelentés érkezik. Ezért továbbra is várjuk a lakossági bejelentéseket, remélhetően lehet közöttük olyan, amely bizonyító erejű lesz – hangsúlyozta Károlyi Zoltán.

A győrszentiváni parkolóban történt gyilkosság aktájával és a fényképekkel Károlyi Zoltán alezredes. Fotó: Bertleff András
A győrszentiváni parkolóban történt gyilkosság aktájával és a fényképekkel Károlyi Zoltán alezredes. Fotó: Bertleff András

Az alosztályvezető az elkövetés időpontja szerint a harmadik emberölési ügyről is tájékoztatta lapunkat. Ebben az esetben egy román állampolgárt lőttek le 1993. június 30-ról elsejére virradó éjjel az 1-es főút 112-es kilométerénél, Győrszentivánnál lévő parkolóban.

A férfi Németországból tartott haza, s leállt pihenni. Másnap a parkolóban megálló utazók vették észre, hogy eszméletlenül van a kocsijában, az ablak véres körülötte. A helyszínelés megállapította: öt fejlövéssel megölték.

– A nyomozás során megállapítottuk, hogy Németországban több mindent – tévét, más műszaki cikket – vásárolt, azok eltűntek a kocsiból. Így nyereségvágyból elkövetett emberölésben kezdtük meg a nyomozást. Megtudtuk, hogy a férfinek volt egy román társa, aki egy másik autóval indult haza, de eltűnt. Felvettük a román hatóságokkal a kapcsolatot a jogsegély alapján, mivel tudni véljük, ki az elkövető, de bizonyítani nem tudtuk – részletezte Károlyi alezredes.

A megyei főkapitányság most ismét megkeresi a román hatóságot, mivel azóta kiforrottabb a kapcsolat. A gyilkosság helyszínén talált nyomok, anyagmaradványok segítségével – ha még él – remélhetően beazonosítható lesz az elkövető.

Olvasóink írták

  • 3. lacikó 2008. augusztus 08. 21:10
    „csorna väros honlapjän olvastam ,tedd meg te is.”
  • 2. raffy2 2008. augusztus 06. 22:05
    „te miről írsz?erről nem is hallottam.tök izgi.”
  • 1. Lacikó 2008. augusztus 05. 21:08
    „Ezt most remélem nem a folyamatban lévő ügyek terhére teszik!Még nincs meg,hogy hogyan lett elleltározva sok értékes holmi a csornai óvódákból az előző főnökasszony és papp joci ideje alatt.Ez miért tart eddig?Ugye nem bef.tényező,hogy a fia aktív a férje meg volt rendőr.Ugye csak én hiszem,hogy ők mindent megúsznak.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tervek után pénz is kellene a vízpótlásra

Rába mente - Elkészültek a Rába mente vízpótlásának tervei. A beruházással nyernének a gazdálkodók,… Tovább olvasom