Kisalföld logö

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 1°C Még több cikk.

Nyírják a füvet, még ha sokba kerül is

A közterületek, parkok, terek gondozása a markotabödögei önkormányzat legnagyobb nyári feladata. Hogy rend legyen, bővítették a létszámot a községházán.

A markotabödögei önkormányzat rendelkezik a környéken az egyik legnagyobb zöldterülettel. A parkok, terek gondozása alaposan megterheli a községi kasszát. Ráadásul kénytelenek voltak egy munkatársat is felvenni, mert nem bírták volna a fűnyírást.

A markotabödögei kultúrház felújítását tervezik a helyiek. Pályázatot nyújtottak be a fejlesztésre.
A markotabödögei kultúrház felújítását tervezik a helyiek. Pályázatot nyújtottak be a fejlesztésre.

– Nagyon sokba kerül, nem győzzük a benzint venni, de muszáj elvégezni a munkát. Egy közhasznú alkalmazottunk van, illetve a falugondnok, ám ő jelenleg betegszabadságon van – vázolta a helyzetet Horváth Sándor polgármester. – Így nem tehettünk mást, felvettünk egy embert. Az ő bérét száz százalékban a községi költségvetésből fedezzük. Úgy érzem azonban, így is vannak elmaradásaink, de igyekszünk behozni a hátrányt. A faluban működő egyesület nemrégen pályázott nagyobb teljesítményű traktor beszerzésére. Ha sikeresek leszünk, az új gép majd megkönnyíti munkánkat. Ráadásul télen a hó eltakarításában is használhatjuk. Addig is a megszokott módon és sorrendben tesszük a dolgunkat. Szerencsére virágból sincs hiány a faluban, öntözésükre is odafigyelünk.

Zsenák Istvánt a közterületek gondozására alkalmazza az önkormányzat.
Zsenák Istvánt a közterületek gondozására alkalmazza az önkormányzat.

Horváth Sándor a területek gondozásán kívül megemlített még egy feladatot, melyet szeretnének mielőbb elvégezni. Régóta időszerű lenne ugyanis a kultúrház rekonstrukciója, felújítása. LEADER-támogatást igényeltek pályázaton, várják az elbírálását. 4,8 millió forintos költségvetéssel készültek el a tervek, melyek tartalmazzák a tetőzet cseréjét és a külső tatarozást. A polgármester még büszkén mondta el, hogy a faluból tizenöten siettek a szigetközi gátakra az árvíz idején. Volt, aki három napon keresztül segített a veszélyeztetett településeken.

 
 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zenei fesztiválra készülnek Kónyban

Július 13-án ismét megrendezik a faluban a hagyományos könnyűzenei fesztivált, sorban az ötödiket. Tovább olvasom