Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Nyilvános volt a kórházigazgató-jelölt pályázata

Kapuvár - Tovább tart a polémia a kapuvári Lumniczer kórház igazgató választással kapcsoltaban. Dr. Somlai András nyílt levelet írt a város lakóinak és egy időre a pályázatát is rendelkezésünkre bocsátotta.

Az előzményekről röviden

A Lumniczer kórház megbízott igazgatójaként a helyén marad dr. Benedek Zoltán a következő igazgatói pályázat eredményéig - ezzel az eredménnyel zárult a városi képviselők ülése - írtuk legutóbb.

Korábban a megbízott igazgató lemondott (A mór megtette. Mehet?)

S megszólalt dr. Somlai András jelölt is, akinek vasárnap keltezett nyílt levelét és pályázatát itt közöljük.

Somlai András kérésére pályázatát 2009. január 6-án levettük oldalunkról.

A levél

"Nyílt levél Kapuvár és vonzáskörzete lakosságához

Tisztelt Rábaközi Polgárok!

A kapuvári Lumniczer Sándor Kórház – Rendelőintézet igazgatói állására kiírt pályázat értékelésekor a városi Képviselő Testület 9:7 arányú szavazással engem talált alkalmasnak az intézmény további vezetésére. A szabályok alapján azonban csak minősített többség elérése esetén tölthető be az igazgatói munkakör, így a pályázatot természetesen érvénytelenítették. Ezt követően a városi közéletben elindult egy polémia, amelynek kapcsán személyemről és a pályázatomról téves információk kaptak szárnyra.

A pályázat elbírálása – számomra nem teljesen érthető okból – zárt testületi ülésen zajlott. Magam a nyilvánosság híve vagyok. Kötelességemnek érzem tehát az Önök korrekt tájékoztatást, mivel a térség lakosságának egészségi állapotát jelentős mértékben befolyásoló intézmény új vezetőjének a kiválasztása mindnyájukat személyesen érinti.

A működtetés, a működés, és maga az intézmény nyújtotta egészségügyi szolgáltatás minősége számos területen javításra szorul. Az intézmény modernizálására vonatkozó vezetői elképzeléseim bemutatása, valamint az eddigi szakmai tevékenységem ismertetése azonban meghaladja e levél kereteit. A lakossági igények eddiginél magasabb színvonalon történő kiszolgálásának szakmai programját tartalmazó pályázatomat ezért a Kisalföld internetes oldala segítségével közzéteszem. Ettől kezdve javaslataim már legálisan is felhasználhatóvá válnak.

Az Önök teljes körű tájékoztatása céljából javaslom, hogy a másik pályázó, Benedek igazgató úr is hozza nyilvánosságra az önkormányzathoz leadott elképzeléseit!

Bízom abban, hogy minél többen megismerik az intézmény működtetésére vonatkozó szakmai elképzeléseinket!

Jó egészséget, jobb egészségügyet kívánok Mindnyájuknak!

Budapest, 2008. szeptember 7.

Tisztelettel: Dr. Somlai András
egészségügyi szakmenedzser s.k."

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. hmmmmm 2008. szeptember 12. 07:52
  „Ki is dobott kesztyűt kinek?
  telefonok ide-oda, szórólap, tüntetésszervezés, amazonok harcba küldése, kommentkampány, újságcikk, lemondás, sértődősdi, lemondás visszavonás satöbbi...

  Somlai dr. pedig felvette a kesztyűt. és kihívta partnerét egy sokkal korrektebb terepre, a szakmai álláspontokat tükröző anyagaik nyilvános ütköztetésére.

  jaaa, hogy az megb. ig. úrnak így nem pálya?
  hmmmm....”
 • 28. BlackCat 2008. szeptember 11. 22:57
  „!!!
  Nézd, téged érdekelt annyira, azért írtam, hogy menj be és nézd meg ott. Egyébként a kesztyűt amit eléd dobnak, mindenkinek szíve-joga, hogy felveszi-e. És ha nem veszi fel, az nem egyenlő azzal, hogy beismeri, hogy alul maradt.”
 • 27. yeahhh 2008. szeptember 11. 21:50
  „kedves kérdező

  vajon az itt megnyilvánuló hozzászólók közül hány olyan van, aki a pályázati anyagok ismeretében ÉS szakmai hozzáértés birtokában tesz megjegyzéseket???

  A képviselőtestület laikusokból áll, hiszen nem konkrét döntések meghozatalához választjuk meg őket, hanem általánosan, elvileg akárki bekerülhet, nem kell hozzá diploma se. ugyanakkor van szakmai előkészítés minden döntésnél, illetve egy képviselőtestületben is mindenkinek van szakterülete. arra utaltam, hogy ha a döntéshozó bizonytalan, mert nincs jó rálátása a témára, akkor megbeszéli azzal, aki jobban átlátja a kérdést. a testületben van két orvos is, az ő véleményüket nyilván érdemes meghallgatni pl. oktatási kérdésekben meg a tanárokét, pedagógusokét stb. de ez csak egy elv, nem tudom a két orvos hogy szavazott.”
 • 26. ori 2008. szeptember 11. 19:25
  „Tisztelt hozzászólók. Nem a Benedek doki faragta le az adósságot hanem a csődbiztos aki mellette dolgozik. Neki kéne megköszönni.”
 • 25. kérdező 2008. szeptember 11. 17:43
  „Csak egy kérdésem lenne.Tudja e kedves "yeahhh" ,hogy a döntés-
  hozók közül hány laikus és hány hozzáértő van?Sajnos a mérleg nyelve nem a hozzáértők felé billen,igy szerintem szakmai alapokon nyugvó megfontolt jó döntést hozni nagyon nehéz.Főleg akkor ha a pályázat nyelvezetét egy laikus olvassa.”
 • 24. joco 2008. szeptember 11. 16:01
  „Elnézést a 23-ért. nem ide készült a reagálásom.ElnézéSt mégegyszer!!!
  BOCSI”
 • 23. joco 2008. szeptember 11. 15:58
  „Az alkohol öl ,butit és nyomorba dönt, mig a kábszer: audiba "dönt"?”
 • 22. !!! 2008. szeptember 11. 13:24
  „21. BlackCat

  Ha mindenki bemegy, aki eddig véleményt formált a kérdés kapcsán, akkor jogos a felvetésed. Csakhogy pont az a baj, hogy fikázza mindenki az egyiket (anélkül, hogy olvasta volna az anyagát) és isteníti a másikat (anélkül, hogy olvasta volna az anyagát). Mindenesetre szerintem ha nem teszi közzé a másik fél, az egyenlő annak beismerésével, hogy egy összehasonlításban alul maradna. (mondjuk pont 9:7 arányban...). Persze ezt a véleményt lehet vitatni, de cáfolni a legegyszerűbb azzal, ha megjelenik a másik anyag és mondjuk toronymagasan jobb. Addig kedves szakértők, BlackCat-ek, kételkedők minden más csak duma és ferdítés.

  (Patyomkin és tanburás, most is hülye-e vagyok? :D :D )”
 • 21. BlackCat 2008. szeptember 11. 11:33
  „"!!!"
  Nézd, ha annyira érdekel lsd. "felelősség" írásában " Amúgy a Fő tér 1. önkorm. megtekinthető mindekét pályázat: NYILVÁNOS." Menj be és nézd meg ott.”
 • 20. !!! 2008. szeptember 11. 10:32
  „lássuk Benedek úr pályázatát! az nem elég, ha BlackCat-nek bizonyított. de jajj, mi lesz ha abban is lesz pár idegen szó?”
 • 19. BlackCat 2008. szeptember 11. 09:19
  „"Felelősség"
  Te nem látod át a kórház jelenlegi helyzetét, ha csak az adóságállomány csökkentését tudod felhozni, azon kívül még sok minden más változott pozítiv irányba a kórházban, mióta dr. Benedek az igazgató.
  dr. Somlai pályázatába pedig simán bele lehetne kötni, ha egy kicsit is kielemzi az ember.
  Nekem dr. Benedek BIZONYÍTOTT!!!!
  És nekem sem mindegy mi lesz a kórházunk sorsa!!!”
 • 18. yeahhh 2008. szeptember 11. 08:55
  „Egy pályázatnak nem az a lényege, hogy sok idegen szóval elkápráztassa a hozzá nem értőket, hanem az, hogy szakmailag megfelelő legyen. Ha ehhez szaknyelv kell, akkor tessék azt is használni. A hozzáértők érteni fogják, akinek meg döntéshelyzetben levő laikusként (ilyen a témában nem jártas képviselő), az hallgasson a hozzáértőkre.

  Ma Magyarországon azon lovagolni, hogy egy szakmai anyagban miért szerepel a technológia szó vagy a kontrolling enyhén szólva nevetséges. Lássuk Benedek pályázatát, ha esetleg olyan adat lenne benne, amit nem lehet nyilvánosságra hozni (ez elég hülye felvetés mondjuk), akkor ki lehet satírozni a számokat...”
 • 17. felelősség 2008. szeptember 11. 08:17
  „Kedves Kételkedő. Én szintén egy kapuvári lakos vagyok, s nem dr. Somlai. Csak épp átlátom a kórház jelenlegi helyzetét, és érdekel a jövője is. Nekem nem mindegy mi lesz a kórházunk sorsa.”
 • 16. kételkedő 2008. szeptember 10. 22:14
  „"felelősség"

  Hány néven nyilvánít véleményt,kedves Dr Somlai?A Kapuváriak nem kérnek a sületlen dumából!Ez nem jött össze...”
 • 15. felelősség 2008. szeptember 10. 21:52
  „Benedek bizonyított??? Mit is??? Alkalmatlan. Ezt már látjuk, még szerencse hogy ott van az önkományzati biztos. Nem a tisztelt Benedek úrnak köszönhető pl. a hiány csökkentése, hanem a biztosnak ... Aztán meg lemond, arra várva, hogy mint egy hőst végigvigyék Kapuvár Fő terén. Hát ez nem jött be Benedek úr.
  Mi az hogy kórházi adatokat tartalmaz a pályázata, minden pályázat nyilvános, ne vicceljenek már. Amúgy a Fő tér 1. önkorm. megtekinthető mindekét pályázat: NYILVÁNOS. Hát a Benedek úr nem meri kitenni ide, mert ég és föld a különbség. TUDJUK!
  Idegen szavak: nem ettől jó a pályázat! Jó, ismerjétek el és lész! Somlai úr BIZONYÍTOTT, országosan elismert ember. Ha el akarunk mozdulni Kváron, rá van szükségünk! Értsétek meg, ehhez a Benedek kevés, mondjam egy nulla.”
 • 14. "Nyelvőr" 2008. szeptember 10. 21:34
  „Szép magyar nyelvünk megcsúfolásának érzem ezt a pályázatot.
  Nem tudom, miért gondolják - jelen, vagy jövendőbeli - vezetőink, hogyha beszédeiket, vagy írásaikat sok idegen szóval tűzdelik, akkor hozzáértőbbnek látszanak. (Tiszteletem a kivételeknek.)
  A magam részéről "egészségügyi technológia" és "controlling" helyett, jobban szeretnék hús-vér, jól képzett orvosokat és nővéreket, együttérzést, emberi hangot, türelmet, világos beszédet.”
 • 13. kételkedő 2008. szeptember 10. 20:23
  „Tisztelt 6-os és 8-as,tisztelt dr.Somlai!Engem nem győzött meg,az IBR hatalmas bukás volt,mindamellett az amugyis lepusztított eü.utolsó kifosztása,a betegek meggyalázása.Inkább menjen Sopronba az anyukájához,nyisson gégész magánpraxist,így talán kevesebbet árt,mint kapuvári "lenyúló"."Tanácsadásból" már feltehetőleg úgyis megtollasodott.Nálunk már csak így szokás...:-((”
 • 12. BlackCat 2008. szeptember 10. 19:01
  „Felelősség!
  A kórház dolgozói dr. Benedeket akarják a kórház igazgatójának, és ezt bizonyították is. Talán ez nem számít?!!!!! Valószínű az Ő pályázata olyan kórházi adatokat is tartalmaz, amit nem tehet ki a nyilvánosságra.
  Teljes mértékben igazat adok "szintén szakmabeli"-nek.”
 • 11. szintén szakmabeli 2008. szeptember 10. 18:35
  „Tisztelt Somlai doktor: Pályázatot irni tud ez kétségtelen.Negadva a formáját, sok - sok ideges szóval elkápráztatva a nem hozzáértőket.A papír mindent elbír!!! Hogy igazgatónak milyen lene nem tudjuk. Ezzel szemben Dr Benedek már bizonyitott.”
 • 10. szakmabeli 2008. szeptember 10. 09:10
  „Gratulálok Somlai dr. a pályázatához, kiváló! Gyakorlatias, reális, profi. A Nemzeti Egészségügyi Tanács tagjaként nyilván óriási rálátása van a mai magyar egészségügyre. Sok sikert kívánok a program gyakorlati megvalósításához!”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatszáz tonna uborka termett

Markotabödöge - A megye több mint nyolcszáz termelője hatszáz tonna uborkát szedett le az idei… Tovább olvasom