Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Nyílik a termál

Gigantikusnak tűnő, meg nem valósult ötletek után a csornai termálfürdő zárva tartásáról szóló rémhírek is szárnyra keltek. A jövő héten mégis kinyit a fürdő.
(illusztráció)
A tulajdonos önkormányzat és az üzemeltető, Pannon-Víz rt. között május elején létrejött megállapodásnak köszönhetően attól nem kell tartani, hogy zárva marad a csornai termálfürdő. Egyelőre azonban még a szakembereké a terep, akik azon fáradoznak, hogy nyitásra minden rendben legyen.
Déri István, a Pannon-Víz rt. csornai üzemmérnökségének vezetője elmondta: már tavaly felmérték az idei szezon előtt megoldandó feladatokat. A burkolatok rendbetétele, a felfagyott, törött lapok pótlása a fő teendő. A tanmedence burkolatát is teljesen ki kellett cserélni. A 33 méteres úszómedencénél a túlfolyórács helyett kellett újat beépíteni, a nagy termálvizes medence környékén a betonburkolat szorult javításra. Az úszómedence és a gyermekpancsoló mellé korlátokat helyeznek el. A felújítási munkák része a déli oldali kerítés cseréje is. Ezenkívül a szükséges terület-karbantartási munkákat is elvégzik, így az épületek festését, mázolását, a hátsó vécécsoport teljes felújítását, a gépészeti berendezések karbantartását. A terület kullancsmentesítése is szükséges.
– A fürdőkre vonatkozó kormányrendelet alapján a töltőrendszerű medencék használata ez év végéig lehetséges. Csornán ez a termálvizes medencéket és a gyermekpancsolót érinti. A következő esztendőtől viszont a rendelet szellemében változtatás szükséges – mondta Déri István.
Vagy vízforgató kellene, vagy ezen feladat végrehajtása alól felmentést kellene kérni. Ezt meg is adják az illetékesek, ha a termálvíz gyógyhatása megkívánja. De a medencékben a megfelelő áramlást biztosítani kell. A rendelet előzuhanyok létesítését írja elő, külön nők és férfiak számára, továbbá szabályozza a napi és egyidejű vendégszámot. E területen is van tennivaló, hisz női és férfivécéből egyaránt kevés van. Megoldást kellene találni a főépület gazdaságosabb, praktikusabb kihasználására, és gondot okoz az is, hogy csúcsidőben nincs elég parkolóhely. Ezekre átfogó tervet kell készítetni, s a kivitelezéshez esetleg pályázati pénzt is felhasználni. Meg kell vizsgálni a fürdő téliesítésének lehetőségét és lehetne foglalkozni a termálkút tulajdonlásával, esetleg üdülőterület kialakításával. A fürdő jövőjéről kellene dönteni és a feladatokat ahhoz igazítani. Természetesen ez a tulajdonos önkormányzat fe ladata.
A most folyamatban lévő munkák befejezésének határideje június 10. Ezután a szükséges ellenőrzések, szemlék következnek és a tervek szerint június 15-én megnyílik a termálfürdő, amely naponta délelőtt kilenc órától este hét óráig várja a vendégeket. A felnőttbelépőjegy ára 500, délután három óra után 400 forint. Diákoknak, katonáknak, nyugdíjasoknak 400, délután háromtól 300 forintot kell fizetni. A névre szóló felnőttidénybérlet 18 ezer, a diák-, katona- és nyugdíjasbérlet 13 ezer forint. A gépkocsiparkoló használata ingyenes lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sietős hakni a diszkóban

Csak távolról figyelgetjük a kapuvári diszkó mindennapjait, hiába a fények az égen, hiába a lengén… Tovább olvasom