Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Nyertesnek csak Vitnyéd mondható

Kapuvár 222 millió forinttól esik el a jövő évi költségvetés nyomán – állítja Ivanics Ferenc, a kapuvári körzet országgyűlési képviselője.
Ivanics Ferenc
Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő sajtótájékoztatóján elmondta: a parlament által elfogadott 2003-as költségvetés rendkívül rossz hatással lesz a települési önkormányzatokra. A büdzsé értékelése során a képviselő neheztelt amiatt, hogy az ellenzék által beterjesztett módosító indítványokat a kormánypártok rendre leszavazták.

Így a kapuvári térség sem kaphatja meg azokat a támogatásokat, melyeket a Fidesz javasolt. Az országgyűlési képviselő a közelmúlt parlamenti munkájáról elmondta: két olyan törvényjavaslat volt, melyek anyagilag érintik az önkormányzatokat.

– Az egyik ilyen a költségvetési törvény, a másik a gázközmű kártérítésével kapcsolatos javaslat – fejtegette Ivanics Ferenc. – A költségvetés legnagyobb vesztesei az önkormányzatok, Kapuvár például 222, Fertőd 46, Fertőszentmiklós 27 millió forintot veszít az eddigiekhez képest. Ugyanakkor az egész keretösszeg, mellyel a kormány kompenzálni kívánja a helyzetet, mindössze hatmilliárd forint.
Ivanics Ferenc hangsúlyozta: a közalkalmazotti bérek fedezetét nem biztosítja az országos költségvetés. Igaz, hogy a települési saját bevételek emelkednek a gépjárműadóval s az emelt személyi jövedelemadóval, ám ha ezeket béremelésekre kell fordítani, a fejlesztések maradnak el.

– A kormánypárti szavazógépezet hermetikusan zár, ami azt mutatja, hogy képviselőik nem akarják elismerni hibáikat – vélekedett Ivanics Ferenc. – A kapuvári körzetet illetően is adtunk be módosító indítványokat, melyeket azonban elutasítottak. Ilyen volt a fertődi kastélyrekonstrukció vagy a Kapuvárt és a pomogyi határátkelőt összekötő út felújítása. A másik fontos módosító javaslatom a gázközművagyonnal kapcsolatos kártérítésre vonatkozott. A törvényjavaslat szomorú módon rendezi a kérdést, hiszen az önkormányzatok nem teljes visszatérítést kapnak, csupán 56 százalék körülit. Egyedül a vitnyédi önkormányzat jogosultságát ismerték el, így a község 19 millió forinthoz jut ezen az úton.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Hanság nem alszik

A múlt heti nagy fagyok idején még hóért kiáltott a hanyi berek. A nagy kócsag meg egyenesen itt… Tovább olvasom