Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Nyárra szinte teljesen megújul a falu

Több mint nyolcvanmillió forint pályázati forrásból három beruházás is folyik Himodon. A rábaközi község egykori iskolájában szállásokat alakítanak ki a régi tűzoltószertár és környéke is megújul, valamint készül a falut Csapoddal összekötő út is. Nyárra szinte teljesen új községre tekinthetnek lakói.

Napjainkban befejezéséhez közelednek a település utóbbi éveinek legnagyobb átalakításai, melynek nyomán a nyárra szinte teljesen megújult faluba várjuk a vendégeket – nyilatkozta lapunknak Módos Ferenc, Himod polgármestere. A rábaközi községben néhány héten belül befejeződik az egykori iskolaépület átalakítása, ahol hét apartmanban várják majd a vidéki szálláslehetőségek iránt érdeklődő vendégeket. Az épület felújított szárnyában hat szoba és egy mozgáskorlátozottaknak kialakított szálláshely lesz, emellett étkezővel és közösségi helyiségekkel várják a vendégeket.

A falu második beruházása, a Csapoddal összekötő út felújításának első szakasza már készen van. Az egyik leglátványosabb felújítás azonban a régi tűzoltószertárban és környékén zajlik, ahol a tér díszkövezése épp a napokban készült el, a szertár átalakítása, valamint a művelődési ház udvara pedig néhány hónapon belül befejeződik. Utóbbiakkal kapcsolatban a legfrissebb hír, hogy a munkákba bevonják a művelődési házat is, a külső vakolat felújítását pár héten belül elkezdik. A térkövezés mellett új fákat is ültettek a művelődési ház elé.

Himod: A tűzoltószertár és környéke már a helyi programokra vár.
Himod: A tűzoltószertár és környéke már a helyi programokra vár.

Tény, hogy ez a három, összesen több mint nyolcvanmillió forint értékű beruházás nem egy esetben okozott nehézséget a helyi költségvetésnek – mondta a polgármester. Hozzátette, az önrészre volt félretett pénze a himodi büdzsének, de az ezen felül kifizetendő pénzekre nem tudtak bankhitelt szerezni, így a finanszírozás kicsit zötyögősen haladt. – Közös öröm a falunak ez a sok felújítás, a következő nagy feladat ezen beruházások tartalommal való megtöltése – mondta Módos Ferenc. A szertár előtti térre májustól szombati piacokat és havi egyszeri bolhapiacot álmodott a képviselő-testület. A régi iskola szálláshelyeire már napjainkban is nagy a jelentkezés, de a község ide tervezi a hagyományos tavaszi egészségnapját is.

– Ha már a helyi programoknál tartunk, el kell mondjam, a képviselők nyárra kéthetes tábort szerveznek a gyermekek számára és ugyancsak folynak tervezések az iskolaépület további hasznosítására.

Módos Ferenc elmondta, a kialakítandó szálláshelyek mellé a község civil szervezeteiről, a helyi tűzoltókról különböző régi tárgyakat vár a községháza, melyekből tárlatokat hoznak majd létre. Az emlékeket, tárgyakat a községházán gyűjtik Himodon és majd az iskolaépületben lesznek kiállítva.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres a Bolero táncegyesület

A rábapatonai „táncos" Bolero Egyesület komoly eredményeket ért el a közelmúltban. Tovább olvasom