Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Nyáron kezdődhet a csatornázás

A nyáron csatornázás kezdődik Rábaszentmihályon. A beruházást a falubeliek nyolcvan százaléka támogatja.
Nyáron itt kezdődik a csatornázás.
Rábaszentmihály jelentős beruházás előtt áll. Ha minden az elképzelések szerint alakul, nyáron hozzálátnak a negyedmilliárdos munkához.
Horváth Gábor, az ötszáznegyven lelkes település polgármestere – aki a harmadik ciklust tölti a poszton és a tavaly októberi választáson három jelölt közül került ki győztesen – örömmel számolt be a kistelepülés lakói számára fontos eseményről. Elmondta, hogy a sikeres megyei területfejlesztési tanácsi és a reményeik szerint szintén eredményes állami KAC-pályázatnak, valamint az ingatlanonkénti 160 ezer forintos lakossági hozzájárulásnak köszönhetően – amit tíz év alatt kell letörleszteni a falubelieknek – Rábaszentmihályon és a szomszédos Kisbaboton megépülhet a csatornarendszer. Az eredeti elképzelések alapján már most áprilisban elkezdték volna a kivitelezést, ám a közbeszerzési eljárást eredménytelennek nyilvánították, mivel a pályázók ajánlata a falut kedvezőtlen helyzetbe hozta volna. Tisztítóművet nem kell építeni, mert a szennyvizet a elmúlt év őszén átadott rábacsécsényi tisztítóra továbbítják.

– Kisbabottal víziközmű-társulatot alakítottunk, a gesztori teendőket Rábaszentmihály látja el.
„ A legutóbbi felmérés azt mutatja, hogy a lakosság nyolcvan százaléka támogatja a beruházást, amelynek költsége meghaladja a 250 millió forintot."

A polgármester a csatornázás utáni időszak tervei közt az utak rendbetételét, járdák építését említette. A közvilágítás korszerűsítése viszont az elkövetkező hónapokban elkezdődik.

Az általános iskola alsó tagozatának és az óvodának a fenntartása pedig – ami közösen történik Kisbabottal – folyamatos feladat, bár nem kis anyagi erőfeszítéssel jár. A felsősök Enesén tanulnak, ahol a személyi és tárgyi feltételek egyaránt adottak. Ezt tapasztalva – a falu vezetője szerint – a szülők többsége is elégedett.

Rábaszentmihályon létrehozták a falugondnoki szolgálatot, amely ma már szinte nélkülözhetetlen, hisz egyfajta támasz a helybeli idős emberek számára. Horváth Gábor arról is beszélt, hogy a község tagja lett a Tét–Sokoróalja térségfejlesztési társulásnak. Úgy vélte, a közösséghez tartozás előnyei hamarosan éreztetik hatásukat a faluban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedről irányítják a kapuvári önkormányzatot?

Továbbra sem csitul a vihar a kapuvári telekcsere ügyében. A tiltakozók törvénysértést emlegetnek és… Tovább olvasom