Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Nyaralás a terrortámadás idején

Egy fiatal csornai házaspár éppen Angliában tartózkodott a terrorrobbantások elkövetésekor.
Kőmíves Ilona, férje, Zsenák Zoltán és Ilona édesanyja
A csornai Kőmíves Ilona, férje, Zsenák Zoltán és Ilona édesanyja a napokban érkeztek haza Nagy-Britanniából.
– Tíz napot töltöttünk egy Londontól nem messze fekvő kisvárosban, ahol az öcsém vendégmunkásként dolgozik, így összekapcsolhattuk a nyaralást a rokonlátogatással. A programok közül természetesen nem maradhatott ki a fővárosi kirándulás sem, amit eredetileg csütörtökre terveztünk, de a testvérem szerdára kapott szabadságot. Ha nem jön közbe ez a kis módosítás, talán mi is azon a vonaton ülünk, ami felrobbant. Ugyanis éppen a felrobbantott állomásra érkeztünk, hasonlóan korai időpontban – mondta Ilona.

„ Az elkövetők csak azt érték el a támadással, hogy megöltek ötvenkét embert, a világ megdöbbent az eseményeken. Ám megfélemlíteni nem tudták az angolokat, inkább elővigyázatosabbá tették őket."
Elmondásuk alapján a hidegvér valóban jellemző a szigetország lakóira.
– A tévék és az újságok napokig tényleg csak a merénylettel foglalkoztak, de nem hatásvadász módon, inkább a száraz tényeket közölték. Az angolok egyáltalán nem estek pánikba, a vendégmunkások és a turisták jobban megijedtek. Igaz ugyan, hogy a közlekedés megbénult, de azért nem állt meg az élet. A szórakozóhelyek ugyanúgy tömve voltak, mint máskor, az emberek bementek a munkahelyükre. A halottakat és a sérülteket természetesen sajnálták, de igazán higgadtan kezelték a helyzetet – emlékezett vissza Zoltán.

Ilona hozzátette: az volt a legfeltűnőbb a robbantások után, hogy sokkal több rendőr volt az utcákon, pedig addig szinte eggyel sem találkoztak. Az ellenőrzés természetesen a repülőtéren is szigorodott. – Szúrópróbaszerűen választották ki az embereket. Anyukám csomagját részletesen átvizsgálták, Zolit pedig alaposan meg is motozták. Az egész olyan volt, mint a filmekben: a sapkától a cipő talpáig mindent ellenőriztek, persze nagyon udvariasan tették – mondta Ilona. Ilona és Zoltán végezetül elmondták, a történtek nem riasztották vissza őket Nagy-Britanniától, ha lenne rá lehetőségük, újra kiutaznának. Véleményük szerint, ha a terroristák célja a britek megfélemlítése volt, akkor nem jártak sikerrel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még pihennek a kombájnok

Az esős időjárása miatt megkéstek az aratással a rábaközi gazdák. Helyenként még neki sem álltak. Tovább olvasom