Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Nyár végére kész a csatornahálózat Győrsövényházon

Az eredetileg tervezett nyár végi határidőre elkészül a szennyvízcsatorna-rendszer, utána fél év próbaüzem következik – jelentette ki Hokstok Imre polgármester a Győrsövényházi Víziközmű Társulat küldöttgyűlésén hétfő este.
Beszámolója szerint a csatornahálózat 80, a szennyvíztisztító telep 50 százalékos készültségi fokon áll. A csövek nagy része már a földbe került, csupán egy Gárdonyi és Petőfi utcai szakasz van hátra, miután a közművek felkutatásakor kiderült, hogy a korábbi elképzelésekkel szemben nincs szükség útbontásra. A módosításhoz engedélyt kellett kérni a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program Irányító Hatóságától.

Időközben elkészült a község belterületén lévő három átemelő is, a műszerezés most van folyamatban. Hokstok Imre hozzátette: az utak helyreállítását várhatóan jövő tavasszal végzik el, hogy addig a föld ülepedjen, tömörödjön és a kivitelezés minél jobb színvonalú legyen.

A győrsövényházi önkormányzat tavaly februárban nyert el 313,8 millió forint európai uniós támogatást a beruházásra, amelynek révén összközművessé válik a tóközi falu. A projekt összköltsége áfával együtt meghaladja a 460 millió forintot.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Útfelújítás önerőből: évente egy utcát tesznek rendbe

Önerőből újította fel a Ságvári Endre utca burkolatát a dénesfai önkormányzat. 6,2 millió forintot… Tovább olvasom