Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Novemberig elkészül a terv

Csornán minden év tavaszán visszatérő kérdés volt, hogy kinyit-e még a helyi termálfürdő. Most úgy tűnik, jövőre változhat a helyzet: hisz a megoldásra irányuló tárgyalások már megkezdődtek a szomszédos kertészettel.
A csornai fürdő: Jövő októberben a kertészetnek köszönhetően már nem lesz zárva?
Miként arról beszámoltunk, Papp József csornai polgármester a városi strandról nemrégiben úgy nyilatkozott: arra a jövőben is szükség lesz, ezért tárgyalnak a termálfürdő fejlesztéséről.

Jelentős felújítás kell

– A fürdő mellett lévő kertészet osztrák bérlője terveket készíttet a fürdő fejlesztéséről – kezdte Papp József. – Azt szeretnénk közösen elérni, hogy a medencék és a strandberendezések az új szabályoknak is megfeleljenek. Ezért jelentős medencefelújításokra van szükség. Többek között azért, hogy az ideihez hasonló problémák újra ne forduljanak elő. Új vízforgatót vagy töltő-ürítő rendszert kell beépíteni.

Valószínű, hogy inkább az utóbbi lenne előnyösebb, mivel ez minősített gyógyvíz, és gyógyvizek esetében a töltő-ürítő rendszert engedélyezik, mert a vízforgató a gyógyhatást csökkenti. A szükséges beruházások megvalósítása mellett az önkormányzatnak és a kertészetnek is az érdeke, hogy a termálfürdőt folyamatos üzeművé tegyük.

Több ütemben

Papp József kifejtette: a kertészet számára előnyös lenne, ha a termálvizet nem csak energetikai célra használnák, hisz ily módon a költségeik csökkennek. Az önkormányzatnak pedig az az érdeke, hogy a városban egész éven át használható legyen a fürdő. Hozzátette: a beruházás nagyságrendje még nem ismert, mivel a terveket most készítik. Ám úgy vélte, hogy többütemű lehet a fejlesztés, de már jövőre jelentősen hosszabb ideig lenne nyitva a termál, mint az idén volt.

Garantáltan hosszú távra

– Mi olyan együttműködésben vagyunk érdekeltek, amelyben garantált a hosszú távú fürdőüzemeltetés. A kertészet bérlője azt ígérte, hogy november elejére kapunk egy alternatív javaslatot, amit a képviselő-testület a jövő havi ülésén megtárgyalhat – jegyezte meg a polgármester. Papp József érdeklődésünkre közölte: ha létrejön a megállapodás, azután már nem a Pannon-Víz rt. lesz a fürdő üzemeltetője. A társaság eddig is az önkormányzat kérésére vállalta a termálfürdő üzemeltetését, s azt örömmel fogadják, hogy ha hosszú távon megoldódik a gond.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rongáló és utazó bűnözők ellen

Október elsején, huszonhárom taggal jött létre a Kisfaludi Polgárőr Egyesület. Munkájukhoz a megyei… Tovább olvasom