Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Novemberben befejeződik a munka

Csornán az idén több mint nyolcvanmillió forintot költenek a belterületi utak felújítására.

A napokban megkezdődött

A napokban nagyszabású útfelújítás kezdődött Csornán. Amellett, hogy a Szent István téren munkába álltak az emberek és a gépek, városszerte több utcában is hozzálátnak az utak rendbetételéhez. Így az Adria, a Botond, a Honvéd, a Kismartoni, a Gárdonyi utcát, a Kakukk utca egy részét és a kiscsornai szervizutat, valamint a piacteret érinti a program.
– Korábban a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács pályázatot írt ki utak felújítására – mondta Papp Imre alpolgármester.

– A feltételek között szerepelt, hogy területileg egy tömbben lévő utcák felújítására kell törekedni, ezért – bár a városban több ilyen terület van – úgy döntöttünk, hogy a Szent István teret jelöljük meg. A kivitelezés költsége 41 millió forint, ehhez 15,5 millió forint önrészt tettünk, az összeg többi részéhez regionális és egyéb pályázatokon jutottunk hozzá. Előbbitől 21,5 milliót, utóbbitól („Teki") 4 millió forintot kaptunk. A felsorolt többi utca felújítását önerőből tudjuk elvégezni.

„ Rajt" a rendház előtt

Papp Imre szerint a felújítás során a Szent István téren elvégzik a szegélycserét, a csatornafedeleket szintbe emelik és új aszfaltszőnyeget terítenek. A munka a tér keleti oldalán, a premontrei rendház előtt kezdődött, a városháza és a Széchenyi-iskola közötti szakasz következik, azután a városháza és Széchenyi tér között a déli, majd az északi oldalon folytatódik és a Templom utcában fejeződik be.

A piacteret is rendbe teszik

Ezzel párhuzamosan a felsorolt utcákban is munkához látnak az útépítők. Ezekre saját forrásból mintegy 43 millió forintot kell fordítani, hogy a tervezett műszaki tartalommal – árok- és padkarendezés, továbbá aszfaltozás – el tudják végezni a feladatot. Ehhez több mint 4,5 millió forint tervezési, bonyolítási költséget kell hozzátenni.
A piactér rendbetételének költsége 15 millió forint, melyhez európai uniós pályázatokon 8 és fél milliót, s az önerős alapból 2,7 milliót kaptak. A saját erő meghaladja a 3 és fél millió forintot. A tervek szerint az összes felújítás november közepén fejeződik be.

– Az utóbbi évek legnagyobb útfelújítási programját valósítjuk meg idén, hisz összességében az utakra fordítandó pénz meghaladja a 80 millió forintot – jelentette ki végezetül az alpolgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem vállal több ciklust

Ónodi János Pásztori polgármestere négy ciklus után az ötödiket már nem vállalja el. Tovább olvasom