Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Novemberben adják át a ravatalozót Csornán

Várhatóan még novemberben átadják a Szent Antal-temető új ravatalozóját Csornán. Attól kezdve a főutak forgalma nem zavarja meg a szertartásokat.


A tervek szerint halad az építése és úgy néz ki, határidőre át is adják csornai Szent Antal-temető új ravatalozóját. Novembertől tehát kulturált, korszerű körülmények között lehet a szertartásokat elvégezni. Ráadásul a búcsúztatásokat a főutak hatalmas forgalmának zaja sem zavarja meg a sírkert déli oldalán.

A Jószív kft. új kirendeltsége korszerű, minden igényt kielégít, mondta Abdai Imre.
A Jószív kft. új kirendeltsége korszerű, minden igényt kielégít, mondta Abdai Imre.


A ravatalozóval együtt építik a csornai temetőket üzemeltető Jószív kft. új kirendeltségét is. A két beruházást a Jószív kft. finanszírozza. A terület egyelőre a város tulajdonában van. Miután a ravatalozó elkészül, akkor kerül át a cég nevére. Így rendelkezik a vállalkozás és az önkormányzat közti megállapodás.

Abdai Imre, a Jószív csornai kirendeltségvezetője elmondta: a ravatalozó 107, irodaházuk 281 négyzetméteres lesz. Helyet kap benne halotthűtő, bemutatóterem, virágbolt, kiszolgálóhelyiségek. Sőt, terveztek egy rendezvénytermet is, ahol a temetés utáni tort tarthatják
meg a gyászolók. A ravatalozó mellett kaput nyitnak a
téglakerítésen, melyen keresztül a sírok megközelíthetők lesznek.

– Az utóbbi hetek csapadékos időjárása kicsit hátráltatta az építkezést, de a lemaradást sikerült behozni – fogalmazott Abdai Imre. – A kivitelező pontosan, körültekintően dolgozik. Így bízom benne, hogy a novemberi határidőt tartani tudjuk és még abban a hónapban átadhatjuk az új ravatalozót és a kirendeltséget.

A temetőfejlesztések történetében jelentős esemény lesz.
A kirendeltségvezető hozzátette: ha a hozzátartozók úgy kívánják, a ravatalozáshoz továbbra is igénybe vehetik a régi, 1727-ben emelt Szent Antal-kápolnát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem bábukra, szakértőkre van szükség

A Fidesz polgármesterjelöltje és képviselőjelöltjei nem bíznak a saját képességeikben - mondta el… Tovább olvasom