Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 2°C | 8°C Még több cikk.

November közepére átadják a Kis-Rába-hidat

Határidőre kész lehet a Kis-Rába-híd. Úgy tűnik, tartható a tavaszi – két hónapos – csúszás miatt kitűzött november közepi átadási határidő a kapuvári Kis-Rába-híd építésén.

A műtárgy napjainkra elnyerte végleges formáját és a helyi önkormányzat által felállított kandeláberek is a helyükre kerültek. Budai Imre alpolgármester elmondta, a híd közvilágítását már bekötötték, de csak a hivatalos átadást követően működtetik majd.

Fotó: Turbók Attila
Fotó: Turbók Attila


– A híd útfelületét gyakorlatilag bekötötték a Kossuth utcai és a Fő téri úttestbe, a járda készen van. A napokban az útburkolat és járda közti szegélyt is beöntik folyékony aszfalttal – mondta Budai Imre. A járdát térköves burkolattal kötik hozzá a Fő téri és Kossuth utcai járdaszakaszokhoz, ezenkívül még a vízügyesek dolgoznak a meder burkolatán. Október 26-án lesz a híd műszaki átadása, ezt követően körülbelül két hét alatt a forgalom is birtokba veheti az új Kis-Rába-hidat.

Olvasóink írták

 • 4. hgeza 2011. október 20. 13:30
  „alelínyó:a funkcióját tényleg ellátja, sőt nagyon is jó szolgálatot is tett mióta a nagy hídat elbontották, csak ronda,rontja a városképet!”
 • 3. alekínyó 2011. október 19. 15:07
  „hgeza: mi bajod van a "fahíddal"? tökéletesen szolgálja azt a célt,amiért kötelezték a vállalkozót a megépítésére!”
 • 2. hgeza 2011. október 19. 12:06
  „Igazán szép lett a híd!Igényes,szép munkát végeztek a kivitelezők és úgy látszik most azok is tudták a dolgukat akik a munkák ellenőrzéséért áttvételéért felelnek,nem úgy mint a tőle 50m-re lévő (SPÁR)hídnál. Az a "mű tárgy" förtelmes ronda ,a városrész szégyene!”
 • 1. enesei 2011. október 18. 16:07
  „Kerékpárút került-e a hidra? Mert azokat is össze kellene egyszer kötözni. Vagy az egy újabb projekt lesz? A Kisrábánál meg minden maradt a régiben: szombatonként mindenki áll és vár a másikra, minden irányból?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Templomok tizenegyedszer

Újabb tizenkét kisalföldi templomot festett naptárra dr. Nagy Miklós. Az amatőr alkotó idén a… Tovább olvasom