Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 29°C Még több cikk.

Nosztalgiaest Csornán

A csornai Korona étterem egykori dolgozói nosztalgiaestet tartottak a közelmúltban.
Nosztalgiázni gyűltek össze a napokban a nagy múltú csornai Korona étterem és szálloda egykori dolgozói. Az 1977-ben megnyílt és 1991-ben bezárt, lebontott vendéglő felszolgálóit, szakácsait és minden munkatársát várták a rendezvény szervezői az egyik helyi étteremben. A társaság először néhai főnökük, Kozma József sírjánál hajtott fejet és elhelyezték az emlékezés virágait.

Gombás László, a est egyik szervezője a Kisalföldnek elmondta: hatvan egykori kolléga fogadta el meghívásukat egy szintén régi munkatárs, Kozma Csaba éttermébe. A résztvevők felelevenítették az elmúlt évtizedek élményeit, felejthetetlen esetek, anekdoták hangzottak el újra és előkerültek a megsárgult fényképek is.

– Jó közösség volt a Koronában, szerettük egymást és tiszteltük a vendégeket. Sajnálom, hogy egykori munkahelyünk ma már csak fényképeken látható, a város egy fontos egysége szűnt meg a ’90-es évek elején. Úgy tervezzük, hogy hagyományt teremtünk és a jövőben rendszeresen találkozunk – tudatta Gombás László.

A meghívott vendégek között volt Csontos Lajosné is, aki az 1980-as években szakácsnőként dolgozott a kedvelt vendéglőben.

– Nagyon jó kollektíva volt a miénk, jó hangulatú. Névnapokat, nőnapokat ültünk meg együtt, sajnáltam, amikor vége lett. A többséggel gyakran összefutunk a városban, de ilyen kiadós beszélgetésre már régen volt lehetőségünk. Köszönet illeti a szervezőket és a vendéglátónkat, hogy újra összehozták a „csapatot" – mondta Csontos Lajosné.
A rendezvény hangulatát emelte a szanyi Greznár Zoltán és cigányzenekarának muzsikája. A zenészek szintén a régi „koronás" generációhoz tartoznak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Papírbolt nyílik az iskolában

Jelenleg befejezéséhez közeledik a bolt kialakítása, amit a tanulók működtetnek tanáraik segítségével. A diákvállalkozás a Papirusz Kft. nevet kapta, és papír, írószer forgalmazásával, valamint egyebek mellett fénymásolással, nyomtatással, fényképezőgépek bérbeadásával, névjegykártyák, képeslapok árusításával foglalkozik. A diákok nagyon örülnek a pályázat sikerének. Tovább olvasom