Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Nívódíjat kapott a csornai Széchenyi iskola

Nemzetközi Együttműködési Kultúráért nívódíjat kapott a csornai Széchenyi István Körzeti Általános Iskola.

Az elismerést Az éghajlatváltozás megállítása – oktatással a fenntartható fejlődésért című, közoktatási Comenius projektjével nyerte el az intézmény, az uniós Egész életen át tartó tanulás programot kezelő Tempus Közalapítványtól.

A Nemzetközi Együttműködési Kultúráért nívódíj az Egész életen át tartó tanulás program támogatásával megvalósuló, kiemelkedő színvonalú oktatási és képzési projektek elismerésére szolgál. A projektekben folyó áldozatos és elkötelezett munka közvetlen elismerése mellett célja, hogy felhívja a figyelmet a minőség jelentőségére. Ugyanakkor biztosítja, hogy a díjazott intézmények szakmai közönség előtt bemutathassák eredményeiket, és megoszthassák tapasztalataikat a program többi résztvevőjével.

A díjazott csornai projekt témája a klímavédelem és a fenntartható fejlődés volt. A közös munka a gyerekek számára lehetőséget adott arra, hogy megtanuljanak környezettudatosan gondolkodni és élni, a tanárok számára megfogalmazott cél pedig az volt, hogy sajátítsák el és építsék be a mindennapi oktató munkájukba a kooperatív tanulás módszereit. A projektmunka során tehát tanulók és tanárok együtt és egymástól tanultak. A környezettudatos neveléssel kapcsolatos feladatok során a gyerekek megtapasztalták a tantárgyakon átívelő tanulás élményét, a szaktanárok pedig megtanultak közösen tervezni és együttműködni a közös cél érdekében. A projekt során elkészült „Tanítás a jövőért" című kézikönyv olyan játékokat, tevékenységeket tartalmaz, melyek segítik az iskolán belüli és kívüli környezettudatos oktatást, és minden más iskolának, intézménynek is hasznos segítője lehet.

A díjat a közalapítvány keddi konferenciáján vette át Kozma Józsefné projektkoordinátor.

Olvasóink írták

  • 1. alles 2011. május 11. 07:50
    „Akit egy kicsit részletesebben érdekel a projekt.
    http://comenius.try.hu/”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bécsi nagykövet látogatása Kapuváron

Magyarország ausztriai nagykövete, Szalay-Bobrovniczky Vince látogat a városba szerdán. Tovább olvasom