Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Nincs szükség változtatásra

Járőrként kezdte, majd vezetői posztokat töltött be, jelenleg a Csornai Rendőrkapitányság megbízott vezetője.
Pályafutása során kétszer részesült belügyminiszteri elismerésben.
Kiss József rendőr alezredes huszonhárom évvel ezelőtt,  1982-ben kezdte a rendőri pályát a csornai kapitányságon. Több éven keresztül közrendvédelmi járőrként teljesített szolgálatot, az első vezetői beosztást tíz évvel később 1992-ben kapta, amikor a közlekedésrendészeti osztály helyettes vezetőjévé nevezték ki.

Kiss József alezredes
Öt esztendő elteltével közrendvédelmi, utána közlekedésrendészeti osztályvezető, később kilenc hónapig megbízott kapitányságvezető. Ezt követően az igazgatásrendészeti osztályvezetői poszt következett, 2001 decemberétől pedig ismét közrendvédelmi osztályvezető. Idén május harmadikától – az addigi kapitány felmentését követően – dr. Szabadfi Árpád dandártábornok megyei főkapitány Kiss József alezredest bízta meg a csornai kapitányság irányításával.

Váratlanul érte a megbízás? – kérdeztük Kiss alezredestől.

– Az ismert körülmények miatt alakult így a helyzet. Mivel az elmúlt időszakban kapitányságvezető-helyettesként is tevékenykedtem, bizonyára a főkapitány úr ezért bízott meg ezzel a feladattal.

– Hogyan fogadta az állomány az ön megbízását?

– Tudomásul vették a döntést. A rendőrség hierarchikusan felépített szervezet, parancsok, utasítások alapján látjuk el a szolgálatot.

– A kapitányság megbízott vezetőjeként a közrendvédelmi osztályt is irányítja?


– A közrendvédelmi osztály vezetésére ideiglenesen Katona László rendőr százados kapott megbízást.

– Milyen a kapcsolata vezetőtársaival?

– Kollégáimat régóta ismerem, többségükkel szinte egy időben kezdtük a rendőri szolgálatot. Úgy ítélem meg, hogy jó a munkakapcsolatunk és ez látszik a teljesítményen is, hisz jó eredményeket ért el a Csornai Rendőrkapitányság.

– Tervez-e valamilyen változtatást az elkövetkező időszakban?

– Nem tervezek ilyesmit, mindenki az eddigi beosztásban dolgozik. De az eredmények ismeretében nincs is szükség változtatásra.

– A főkapitány úr jelezte, hogy pályázatot írnak ki a csornai kapitányság vezetői posztjára. Ön is a pályázók között lesz?


– A pályázat feltételeit még nem ismerem, így erre a kérdésre nem is tudok válaszolni.

– Eléggé mozgalmasak voltak az utóbbi hetek az ön számára, hisz a megbízását megelőzően a rendőrség napja alkalmából magas kitüntetést kapott.

– Köszönettel tartozom a parancsnokaimnak, hogy méltónak tartottak az elismerésre. A pályafutásom során immár másodszor részesültem belügyminiszteri dicséretben és jutalomban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ősszel átépítik a csornai termált

Az úszni szándékozóknak bizonyára jó hír, hogy június elsejétől használatba vehetik a csornai termálfürdő városi vízzel feltöltött medencéit. A termálvizes medencék sorsa még bizonytalan. Szeptember 15-én bezárják a létesítményt és a tervek szerint komoly átépítés kezdődik: modern, fedett  medencét építenek a hozzá tartozó öltözővel együtt. Tovább olvasom