Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Nincs szükség tisztítóberendezésekre Csorna térségében

A Csorna környéki ivóvíz minősége kifogástalan. Nincs szükség rá, hogy a fogyasztók víztisztító berendezéseket vásároljanak, hívja fel a figyelmet a Pannon-Víz zrt.

Az ivóvíz minőségét megkérdőjelezve kérnek találkozót ismeretlenek rábaközi fogyasztóktól telefonon. A Pannon-Víz zrt. illetékese elmondta: valószínűleg valamilyen víztisztító berendezést forgalmazó ügynökök akarnak ily módon bemutatót tartani. Déri István hangsúlyozta: a szolgáltatott víz minőségével semmilyen probléma nincs. A zrt. csornai üzemmérnökségének vezetője hozzátette: cégük elhatárolódik az akciótól. Nem végeznek és nem végeztetnek lakossági fogyasztóknál telefonon bejelentett vízminőségi ellenőrzést.

Az unalomig ismételt szlogen mindenkinek ott cseng a fülében: ˝Tudta, hogy Magyarország nagy részén kemény a víz?˝ Nos, ez Csorna környékén pont nem igaz.
– Csorna térségéből többen jelezték, hogy egy udvarias, megnyerő modorú hölgy vízminőségi problémát emlegetve, telefonon kereste őket – fogalmazott Déri István. – Biztosra vehető, hogy valamilyen víztisztító berendezést forgalmazó ügynök szemelte ki a csornai körzetet. Az természetes, hogy egy kereskedő „mindig a saját portékáját dicséri", de ha valótlant állít egy másik termékről, az már jogszabályba ütközik és eljárást von maga után. Különösen akkor, ha olyan szigorúan ellenőrzött minőségű termékről teszi, mint a vezetékes víz. Az unalomig ismételt szlogen mindenkinek ott cseng a fülében: „Tudta, hogy Magyarország nagy részén kemény a víz?" Nos, ez Csorna környékén pont nem igaz, a talajtani adottságoknak köszönhetően a környék mélyfúrású kútjaiból inkább lágy víz kerül a fogyasztókhoz. Ha az ügynöknek valakivel mégis sikerül elhitetni a valótlanságot, egy-egy eladott berendezés után több tízezres jutalék üti a markát. Az ügyfél pedig otthon még tovább lágyítja az amúgy is lágy vizét.

A szakember hozzátette: szeretnék megelőzni, hogy bárkit becsapjanak, és teljesen felesleges berendezéseket sózzanak rá. Déri István megemlítette idén nyáron a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság észak-alföldi regionális felügyelősége tárgyalt hasonló esetről. A hatóság 200 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte azt a céget, mely víztisztító berendezését az ivóvíz rossz minőségére hivatkozva hirdette.

Olvasóink írták

  • 2. omm 2010. december 15. 19:21
    „Rokonnál megláttam egy ilyet. 200valahágyezerért vették (áááá!!!), mert most a víznek jobb az íze... Tukmáltak engem is, előkerült a készülék színes-szagos használatia. Ez szerepelt benne: "A terméket tartályát és szűrőjét fél évente ajánlott hypo-val átmosni." És ezért pénzt adtak bakker. Köszi inkább iszok minden nap úszodavizet, az kevésbé szar és még pénzem is marad...
    Nagy az Isten állatkertje.”
  • 1. anuvuk 2010. december 13. 18:34
    „A győri víz sem igényli a víztisztító berendezést!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adórendeletek és vízdíjak a csornai testületi ülésen

Csorna - Hétfőn délután 3 órától ülésezik a képviselő-testület a városháza nagytermében.
Tovább olvasom