Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Nincs pénz Hany Istók-szoborra

Kapuvár képviselő-testülete szerdán végre elfogadta a gőzsterilizátor beszerzését, s új pályázatot írt ki a kerékpároscentrum kivitelezésére.
Kapuvár képviselő-testületének szerdai ülését Ágota Zsolt, a Rekultív kft. ügyvezetőjének beszámolója nyitotta meg. A kapuvár-kistölgyfai volt hulladéklerakó rekultivációs munkálatairól elmondta, a földdel letakart lerakót még az idén füvesítik, majd jövőre fásítanak a tizenegy hektáros területen.

A városatyák tárgyalták az idei költségvetés módosítását. A pénzügyi osztály vezetője elmondta, az előző költségvetési módosítás óta mintegy százharmincötmillióval csökkentették a működési hiányt, többek közt az önhibájukon kívül hátrányos helyzetű önkormányzatoknak (önhiki) kiírt pályázaton szerzett hetvenhatmillióval és egyéb forrásokkal. Az osztályvezető hangsúlyozta: a helyiadó-bevétel jelenleg közel száz százalékát teljesítették.

A városatyák elfogadták a víz- és szennyvízbekötések díjairól szóló rendeletet. Eszerint az előzőre harmincezer, az utóbbira hetvenezer forintot kell fizetniük azoknak, akik a továbbiakban rákötnek a rendszerre. Hosszas pályáztatás után végre pont került a kórház gőzsterilizátorának beszerzésére. Ahogy azt Boross János, az egészségügyi bizottság elnöke megjegyezte, a szakértő véleménye és felelőssége alapján hirdettek tendergyőztest a HOGE Kft. személyében. Eredménytelen volt viszont a kerékpároscentrum kivitelezésére kiírt tender, a hat pályázóból ötöt érvénytelennek, egyet drágának találtak az elbírálók. Ezek után gyorsított, meghívásos eljárással keresnek kivitelezőt.

A régi Töváll területén működő vállalkozások beadványát (Kisalföld, 2005. augusztus 16.), miszerint maradjon a régi „Osli út" megnevezés, a képviselők nem fogadták el, így a Kertész utca elnevezés marad érvényben. Mivel a címváltozás önkormányzati döntés volt, a vállalkozók átjelentkezési költsége valamivel kevesebb lesz.

A városszépítő egyesület által tervezett Hany Istók-szobor létesítését a városatyák – a pénzügyi helyzetre való tekintettel – elvetették. Biró Péter polgármester közadakozásból tudná elképzelni a megvalósítást. Licskai József, a helyi sportegyesület nemrég megválasztott elnöke némi többletforrást kért a képviselőktől. A városatyák az eredendően elvonni szándékozott, mintegy négyszázezer forintot végül az egyesületnél hagyták.

A kapuvári kórházhoz tartozó dénesfai kastély rekonstrukciójára – a jövő évi költségvetés terhére – hárommillió forintot szánt a testület, melyet többek közt a térburkolat cseréjére és a villamos hálózat fejlesztésére fordítanak. A nemrég megalakult, helyi alapfokú művészeti iskola bérleti díját némi vita után a testület csökkentette.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatalmas ötven ember közös ereje

A faluért tenni akaró helybeliek alakították meg egy évvel ezelőtt az Összefogás Beziért… Tovább olvasom