Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Nincs pénz a ''parkolóudvarokra''

Kapuvár két önkormányzati tulajdonú udvara évek óta gondot okoz a polgármesteri hivatalnak, és az ott élőknek.
Kapuvár két önkormányzati tulajdonú udvara évek óta gondot okoz mind a polgármesteri hivatalnak, mind az ott élőknek. A Győri út 25. szám alatti és az úgynevezett „fehér házi" udvar fenntartása egyre nagyobb terhet jelent a fenntartó önkormányzatnak. Az udvarok állaga több mint húsz éve romlik. A lakók szerint egyes városi rendezvények idején parkolónak használják a területeket. A Kossuth utcai „fehér ház"" udvarára hétköznap egyre több autó áll be azóta, mióta a ház környékének parkolóit fizetőssé tették.

Teljes területrendezés szükséges

Ez utóbbi épület lakásszövetkezetének elnökhelyettese, Lendvai János elmondta: az udvar helyzete évek óta megoldatlan, bár az utóbbi időben a városháza valamivel többet foglalkozik a terület rendbetételével. Az elnökhelyettes hozzátette: a városháza által javításra szánt kavicsot csak elterítik, gréderezik, de a kátyúkat később az

autók újra kikotorják. Lendvai János szerint ennél valamivel komolyabb tereprendezés szükséges, a kavics elterítésével csak elodázzák a végleges megoldást. Az udvar egy részét a szomszéd ház lekerítette magának, de bejárásuk így is a Gesztenye sor felől valósul meg. A forgalmat a szomszédos építkezés is növeli, az udvar állagát a bútorboltba érkező kamionok is rongálják.

Leveleznek a városházával

Hasonló problémákról számolt be Nagy Sándor, a Győri úti Barátság Lakásfenntartó Szövetkezet elnöke is. Házuk udvarán közel száz kátyút kerülgetnek a lakók. Az elnök szerint hiába hordja a városháza a kavicsot, az átmenő forgalom és a helybéliek autói rendre megújítják a gödröket. Városi és sportrendezvények idején nemcsak a lakók autói, hanem a környékre látogatók is beállnak az udvarra, növelve az amúgy is nagy forgalmat. Nagy Sándor hozzátette: a téli időjárás csak rontott udvaruk állagán. Panaszukkal többször, levélben fordultak a polgármesteri hivatalhoz, egyelőre eredménytelenül. A lakószövetkezet elnöke nem mellékesen megjegyezte: a házbéliek már az eltelt években is többször „javították" saját költségükön az udvart, holott ez a tulajdonos kötelezettsége lenne.

Az egyik lakó, Tóth Gábor elmondta: a terület csapnivaló állapota miatt családjuk autójában nemrég cseréltek lengéscsillapítót. Hozzátette: a közlekedés lassan lehetetlenné válik, a kátyúk miatt szinte kiesik a vezetőülésből.

Évente kétszer kavicselterítés

Vertetics István, a polgármesteri hivatal városfejlesztési irodájának vezetője kijelentette: „A városháza továbbra is tartja magát ahhoz, hogy évente kétszer, kavics elterítésével próbál úrrá lenni a kátyúkon." Ezt addig folytatják, amíg Kapuvár költségvetésében lesz pénz szilárd burkolat leterítésére. Erre azonban az idei évben már biztosan nem kerül sor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén több pénz jut a civil szervezeteknek

A csornai önkormányzat idén 27 millió forinttal támogatja a város civil szervezeteit. Tovább olvasom