Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Nincs pénz a külterületi utakra

Három témában is beszámolót hallgatott meg a kapuvári képviselő-testület: a kézműipari kht. tevékenységéről, a távhőszolgáltatásról, valamint az önkormányzat ez évi költségvetésének első féléves teljesítéséről.

Lemondás hátráltatta a tárgyalásokat

A Magyar Kéz-Mű Közhasznú Alapítvány és a Nyugat-Magyarországi Egyetem másfél éves együttműködéséről dr. Lakatos Gyula számolt be. A közelmúlt eseményeiről megtudtuk, hogy a munkát nagyban hátráltatta Várhegyi Attila politikai államtitkár lemondása, a Fő téri óvoda ügyében a tárgyalásokat emiatt újra kellett kezdeni. Ezzel mintegy négy hónapot vesztett a kht. Később kiderült, a támogatási szerződés már csak az új kormány hivatalba lépése után írható alá. Lakatos Gyula azt is elmondta, hogy a Miniszterelnöki Hivatal (MEH) szakirányú felelőse, dr. Nagy Sándor támogatja a programot, biztosítva a megvalósulás esélyeit és rövidesen döntés születik a munka megkezdéséhez szükséges források előteremtéséről. Lakatos Gyula megerősítette: októberben a korábban tervezett két szakterületen megindulhat a képzés, s a programmal együtt valósulhat meg az épület rekonstrukciója is. Az ügyhöz kapcsolódik még, hogy a városháza szerz ődést kötött a Harmónia alapítványi iskolával. Szeptembertől a Fő téri épület alsó szintjén néptánc- és népzenei oktatás indul.

Tizenötmilliós kintlévőség

A RAS-Hő kft. 2000 októberében vette át a távhőszolgáltatás üzemeltetését Kapuváron. Fonyódi Gábor ügyvezető igazgató elmondta: legutóbb 2002. január elsején tíz százalékkal emelkedett az alapdíj, a következő áremelés várhatóan 2003. január első felében várható. Elhangzott, hogy a városi távhőrendszer igen elavult, egy helyen a fűtési szezon kezdete előtt mindenképp szükséges a vezeték kiváltása. A kft. saját költségén kazánt cserélt és több újítást is elvégzett. Fonyódi Gábor hangsúlyozta, a kft. gazdasági helyzete nagyon rossz, kintlévőségük meghaladja a tizenötmillió forintot.

Költségvetés: tisztességes elszámolás várható

Dr. Biró Péter polgármester a város első félévi költségvetéséről szóló beszámolójában kitért arra, hogy megindult a városban az útépítés, megújult két iskola és a gartai orvosi rendelő építése is jó ütemben halad. Boldis Géza, a pénzügyi bizottság elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy úgy kell átadni a következő testületnek a kasszát, hogy a pénzügyi helyzet és az elszámolás tisztességes legyen.
A napirendi pontok között szerepelt a Rekultívval kötött szerződés módosítása, egy képviselő pedig azt tudakolta, lesz-e lomtalanítás a városban. Mint kiderült, pénzhiány miatt idén nem szerepel a költségvetésben a „nagytakarítás" ára. A polgármester ellenben ígéretet tett arra, hogy amennyiben igény mutatkozik a szolgáltatásra, megkeresik az anyagiakat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemzeti ereklye Kapuvárnak

Értékes és egyedi nemzeti ereklyét adományozott Kapuvárnak dr. Kiss Vámosi József, a városból… Tovább olvasom